OpenAI promite că va respecta noua legislație UE privind inteligența artificială. Ce spune șeful Sam Altman

OpenAI promite că va respecta noua legislație UE privind inteligența artificială. Ce spune șeful Sam Altman
Sursa foto: Profimedia

OpenAI, compania fondatoare a ChatGPT, s-a angajat că va respecta noua legislație a Uniunii Europene în ceea ce privește Inteligența Artificială (AI). Compania va respecta noul set de norme nu doar pentru că este o obligație, ci și pentru că obiectivul legii este în conformitate cu misiunea sa, cea de a dezvolta și distribui o inteligență artificială fără riscuri în beneficiul întregii umanități, informează ANSA.

OpenAI susține că va respecta noua legislație a Uniunii Europene

Șeful Open AI Sam Altman a subliniat că noua lege constituie un cadru legislativ important pentru dezvoltarea, difuzarea și utilizarea AI în Europa, care garantează adoptarea unei tehnologii de încredere în ceea ce privește protejarea drepturilor omului, a sănătății, a siguranței și securității.

„Credem într-o abordare echilibrată şi ştiinţifică, în care măsurile de securitate sunt integrate în procesul de dezvoltare încă de la început”, se arată în evaluarea OpenAI, care reamintește activitatea start-up-ului de a aborda „provocările legate de securitatea inteligenţei artificiale”, inclusiv evaluarea modelelor în cadrul Programului de pregătire, red-teaming-ul intern şi extern, monitorizarea post-dezvoltare, programele Bug Bounty şi de subvenţionare a securităţii cibernetice şi contribuţii la standardele de autenticitate.

În cele din urmă, OpenAI dorește să „mențină legături strânse” cu Oficiul European pentru Inteligența Artificială și cu alte autorități în timpul punerii în aplicare a legii, punându-și experiența la dispoziție pentru „a promova obiectivele legii”.

„În lunile următoare”, concluzionează OpenAI, „vom continua să pregătim documentația tehnică și alte recomandări pentru furnizorii și utilizatorii modelelor noastre GPAI, promovând în același timp securitatea și siguranța modelelor pe care le furnizăm pe piața europeană și pe altele”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`