O eroare a ChatGPT a făcut publice conversațiilor utilizatorilor și a stârnit îngrijorări în privința gradului de confidențialitate pe platformă

O eroare a ChatGPT a făcut publice conversațiilor utilizatorilor și a stârnit îngrijorări în privința gradului de confidențialitate pe platformă
Sursă foto: Captură Yt

O eroare a ChatGPT a permis unor utilizatori să vadă istoricul conversațiilor altor utilizatori, a declarat șeful chatbot-ului de inteligență artificială. Pe site-urile de socializare Reddit și Twitter, utilizatorii au împărtășit imagini ale istoricului conversațiilor despre care au spus că nu erau ale lor, potrivit BBC.

Eroarea arată că OpenAI are acces la conversațiile utilizatorilor

Directorul general al OpenAI, Sam Altman, a declarat că firma se simte „îngrozitor”, dar că eroarea „semnificativă” a fost acum remediată.

Cu toate acestea, mulți utilizatori sunt în continuare îngrijorați de gradul de confidențialitate pe platformă. Milioane de persoane au folosit ChatGPT pentru a redacta mesaje, a scrie cântece și chiar a codifica de când a fost lansată în luna noiembrie a anului trecut.

Fiecare conversație cu chatbotul este stocată în bara de istoric de chat a utilizatorului, unde poate fi revăzută ulterior.

Însă, încă de luni, utilizatorii au început să vadă că în istoricul lor apar conversații pe care au spus că nu le-au avut cu robotul, arată CNET.

Un utilizator de pe Reddit a împărtășit o fotografie a istoricului său de chat care include titluri precum „Dezvoltarea socialismului chinezesc”, precum și conversații în mandarină.

Marți, compania a declarat pentru Bloomberg că a dezactivat pentru scurt timp chatbotul la sfârșitul zilei de luni pentru a remedia eroarea.

Directorul executiv al OpenAI a scris pe Twitter că va exista în curând un „postmortem tehnic”. Dar eroarea a atras îngrijorarea utilizatorilor care se tem că informațiile lor private ar putea fi făcute publice prin intermediul acestei platforme.

Politica de confidențialitate a companiei spune că datele utilizatorilor, cum ar fi întrebările și răspunsurile, pot fi folosite pentru a continua antrenarea robotului.

Dar aceste date sunt utilizate numai după ce informațiile de identificare personală au fost eliminate.

De asemenea, această gafă vine la doar o zi după ce Google a prezentat robotul Bard unui grup de testeri beta și jurnaliști.

Google și Microsoft, un investitor important în OpenAI, s-au luptat pentru controlul pieței în plină expansiune a instrumentelor de inteligență artificială.

Însă, ritmul actualizărilor și lansărilor de produse noi îi face pe mulți să se teamă că pași greșiți ca aceștia ar putea fi dăunători sau ar putea avea consecințe grave.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)