NASA: Sfârșitul lumii nu va veni pe 21 decembrie. Află explicațiile cercetătorilor

NASA: Sfârșitul lumii nu va veni pe 21 decembrie. Află explicațiile cercetătorilor

Vine sau nu sfârşitul lumii, luna viitoare? Aceasta este întrebarea care în ultima perioadă a dat naştere unor controverse între reprezentanţii bisericii, astrologi, numerologi şi experţi NASA, cu privire la fatidica zi: 21.12.2012.

„Foc va cădea din cer. Oceanele se vor revărsa şi vor înghiţi pământul. Continentele se vor rupe în bucăţi. În 21 decembrie ne putem aştepta ca miliarde de oameni să moară. O să fie o zi neagră pentru Planeta Pământ”, sunt doar câteva dintre previziunile mayașilor.

Specialiştii susţin că teoriile conform cărora sfârşitul lumii are loc pe 21 decembrie 2012 au la origine încheierea ultimului mare ciclu al calendarului maiaş. Data corespunde solstiţiului de iarnă.

Cercetătorii de la NASA au oferit mai multe explicații prin care își susțin afirmația că sfârșitul lumii nu va veni prea curând.

„Sfârșitul lumii nu va veni în 2012. Planeta noastră se descurcă foarte bine de atâta timp, iar cercetătorii nu cunosc nicio amenințare asociată cu anul 2012”, se arată pe site-ul NASA.

Toată povestea cu Apocalipsa a început de la faptul că planeta Nibiru sau Planeta X va intra în coliziune cu Pământul sau va trece prin apropierea lui. NASA anunță însă că nu există nimic în sistemul nostru solar care să poată provoca un eveniment catastrofal.

„Aşa cum şi calendarul pe care îl ai pe peretele din bucătărie nu încetează să existe pe 31 decembrie, nici calendarul mayaş nu încetează să existe pe 21 decembrie. Aceasta este data la care se încheie un anumit ciclu, dar apoi, aşa cum calendarul tău reîncepe la 1 ianuarie, o nouă perioadă începe şi pentru calendarul mayaş”, mai precizează cercetătorii.

Oamenii de știință afirmă că nici ipoteza alinierii planetelor nu este plauzibilă, precizând că un astfel de fenomen nu se va petrece în următoarele decenii, iar dacă s-ar întâmpla, efectele asupra Pământului ar fi neglijabile.

Despre o planetă în derivă care ameninţă Pâmântul sau un asteroid imens, cercetătorii NASA spun că astfel de ciocniri sunt foarte rare, ultima fiind în urmă cu 65 de milioane de ani, atunci când au dispărut dinozaurii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`