NASA intervine în scandalul cu Elon Musk care ar consuma droguri în ședințele SpaceX

NASA intervine în scandalul cu Elon Musk care ar consuma droguri în ședințele SpaceX
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Patrick Pleul

NASA a spus că nu există doveziElon Musk ar fi consumat droguri la SpaceX. Declarația urmează unui articol din Wall Street Journal despre consumul de droguri al miliardarului.

Musk susține că ani de teste aleatorii nu au reușit să confirme faptul că ar fi consumat ilegal droguri

Într-o declarație pentru Bloomberg joi, NASA a declarat: „Agenția nu are dovezi de nerespectare din partea SpaceX a modului în care compania abordează reglementările forței de muncă fără droguri și alcool.

Ne așteptăm ca partenerii noștri comerciali să îndeplinească toate cerințele de siguranță la locul de muncă în executarea acelor misiuni și a serviciilor pe care le oferă poporului american”.

Declarația urmează unui articol din Wall Street Journal care susținea că Musk a consumat droguri ilegale, inclusiv LSD, cocaină, ecstasy și ciuperci. Ziarul a mai menționat că directorii SpaceX erau îngrijorați de faptul că miliardarul consuma droguri în timpul unei întâlniri cu angajații în 2017.

Exista pericolul ca Musk să piardă banii guvernamentali

Musk a răspuns la afirmații, spunând că în trei ani de teste aleatorii n-au fost găsite „nici măcar urme” de droguri în organismul său. CEO-ul Tesla a spus că a fost de acord cu testele la cererea NASA, după ce a fumat iarbă într-un podcast la Joe Rogan.

În 2018, Musk a avut probleme cu NASA după ce a fost văzut consumând marijuana în emisiunea Joe Rogan Show. Acest lucru a stârnit îngrijorări cu privire la efectul comportamentului lui Musk asupra companiei și a dus la efectuarea de teste aleatorii de depistare a consumului de droguri pentru personalul SpaceX.

La SpaceX, consumul ilicit de droguri ar putea pune în pericol contractele guvernamentale de miliarde de dolari de care se bucură contractorul din domeniul apărării din cauza reglementărilor federale, informațiile din WSJ despre consumul de droguri al lui Musk pun în pericol aproape 1.000 de miliarde de dolari în active deținute de investitori, aproximativ 13.000 de locuri de muncă și viitorul programului spațial american.

Au existat speculații la începutul acestei săptămâni că autorizația de securitate guvernamentală a lui Musk ar putea fi în pericol în urma acuzațiilor.

Corespondentul Fox Business, Charles Gasparino, a declarat la X că surse susțin că „autorizația de securitate a lui Musk va fi revizuită de către @DeptofDefense după acuzațiile de consum de droguri”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)