Marcel Ciolacu anunță „dispariția birocrației” și „a cozilor de la ghișee”: „Românii vor putea accesa toate serviciile publice digitale printr-un click. Toate instituțiile vor vorbi aceeași limbă” (VIDEO)

Marcel Ciolacu anunță „dispariția birocrației” și „a cozilor de la ghișee”: „Românii vor putea accesa toate serviciile publice digitale printr-un click. Toate instituțiile vor vorbi aceeași limbă” (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Românii vor putea accesa toate serviciile publice digitale printr-un click pe telefon sau pe calculator, a declarat premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, miercuri, la semnarea contractului pentru componenta de Cloud Dedicat a Cloud-ului Privat Guvernamental.

Marcel Ciolacu: Digitalizarea administrației, unul dintre cele mai importante lucruri

„E prima oară când particip la semnarea unor documente și s-a făcut semnarea digitală. Am fost cred că la fel de surprins ca și dumneavoastră de acest nou început. De 30 de ani, birocrația ne impune să stăm la cozi, să depunem o cerere online la ghișeul de la etajul 2 sau, mai rău, să ne luăm concendiu pentru a obține o hârtie pe care statul este obligat să ne-o dea. Din punctul meu de vedere, nu doar ca prim-ministru, ci ca simplu cetățean, digitalizarea administrației este printre cele mai importante lucruri, atunci când spuneam că vrem o țară ca afară, o țară în care statul este în slujba cetățeanului, nu invers”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Pentru că digitalizarea va interzice instituțiilor să pună românii pe drumuri sau să îi transforme, cum face acum, în curieri. Prin semnarea acestui contract astăzi, toate serviciile publice oferite de instituții vor fi într-un singur loc, iar românii vor putea accesa toate serviciile publice digitale printr-un click pe telefon sau pe calculator. Cel mai important, toate instituțiile vor vorbi aceeași limbă și vor funcționa în același sistem informatic, într-un mod securizat, la cele mai înalte standarde globale”, a continuat premierul.

Marcel Ciolacu: Asta înseamnă dispariția birocrației, a cozilor de la ghișee

„În același timp, unind într-un singur sistem informatic toate instituțiile, facem economie la buget și aducem eficiență pentru fiecare român și pentru fiecare companie din România. Astăzi, fiecare dintre noi își gestionează aproape toate aspectele vieții moderne prin intermediul telefonului. În 2025, odată cu finalizarea celor două contracte, cel semnat astăzi și cel semnat în martie, vom putea interacționa digital cu instituțiile publice, fiecare român putând solicita și primi documentele necesare de oriunde, oricând și în deplină siguranță”, a adăugat liderul PSD.

„Asta înseamnă dispariția birocrației, a cozilor de la ghișee, a inutilului pus pe drumuri, cu care suntem obișnuiți. Asta înseamnă o reformă autentică a administrației statului, transformarea digitală a României”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor
21:38 - Nicușor Dan, despre când va fi gata semaforizarea inteligentă în Bucureşti: Am atribuit studiul de fezabilitate. Pe bucăți, probabil cea mai rapidă – în 2 ani din acest moment (VIDEO)
21:13 - Primăria Capitalei va lansa drone împotriva țânțarilor. Care este prețul unui singur dispozitiv
21:13 - Pensionarilor ar urma să li se deconteze integral cheltuielile de mii de lei. Ce presupune acest proiect de lege depus în Parlament
20:58 - Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti a fost găsită decedată într-un lac din Capitală
20:47 - Vasile Dîncu, despre achizițiile de lux făcute de Senat pentru protocol: Par costisitoare aceste lucruri, dar sunt, probabil, pentru întreg anul viitor, tot ceea ce vom avea pentru vizite oficiale (VIDEO)
20:46 - Două localități din județul Mureș sunt restricționate privind donarea de sânge. În zona au fost confirmate cazuri de infectare cu virusul West Nile