Huawei România, inclusă pe ‘lista neagră’ a entităților care au nevoie de permisiunea autorităților americane pentru a face afaceri cu SUA, cu o zi înaintea semnării memorandumului România – SUA privind tehnologia 5G

Huawei România, inclusă pe 'lista neagră' a entităților care au nevoie de permisiunea autorităților americane pentru a face afaceri cu SUA, cu o zi înaintea semnării memorandumului România - SUA privind tehnologia 5G
Foto: Hepta.ro

Departamentul de Comerț al SUA a inclus, luni, Huawei România pe ”lista neagră” a entităților care nu pot face afaceri cu companii americane în lipsa unui acord din partea autorităților de la Washington, potrivit documentului publicat de instituția din SUA. Documentul a fost redactat cu o zi înainte de semnarea de către România și SUA, în contextul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, a unui memorandum de înțelegere cu privire la dezvoltarea tehnologiei 5G.

NUNTA ANULUI ÎN SHOWBIZ! DANI OȚIL A FOST DAT DE GOL ÎN DIRECT! ESTE VORBA DESPRE CELEBRA… (GALERIE FOTO)

Astfel, Huawei România a fost inclusă în rândul celor 46 de companii incluse în rândul celor care sunt considerat eun risc pentru securitatea națională a SUA și care au nevoie de licență pentru a face afaceri cu firmele de peste Ocean.

Alături de subsidiara din România, luni, au fost adăugate pe „lista neagră” și companii ca Huawei Franța, Huawei Rusia, Huawei Technologies Marea Britanie sau Huawei Italia. În total, pe această listă figurează 114 companii afiliate Huawei.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

De asemenea, secretarul american pentru Comerț, Wilbur Ross, a anunțat prelugirea cu 90 de zile a unei licențe temporare acordate Huawei și companiilor afiliate, informează Bloomberg. În baza aceste licențe, firmele pot exporta în continuare și se pot aproviziona cu componente de la companiile din SUA.

DOCUMENTULDEPARTAMENTULUIDE COMERȚ AL SUA POATE FI CONSULTAT AICI

Cu ocazia vizitei oficiale desfășurate, marți, la Washington de către președintele Klaus Iohannis, România și Statele Unite au încheiat, prin semnătura ambasadorilor George Maior și Hans Klemm, un memorandum de înțelegere cu privire la dezvoltarea tehnologiei 5G.

ȘOC ȘI GROAZĂ ÎN SHOWBIZ! ANDREEA MARIN, IMAGINI DE COȘMAR! A INTRAT ÎN DEPRESIE ȘI S-A GÂNDIT CHIAR LA SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

Potrivit unor declarații ale preşedintelui Iohannis, în urma memorandumului, companiile trebuie să fie „compatibile cu statul de drept” şi să fie „transparente” – două aspecte la care China nu prea excelează.

Potrivit G4media, care citează chiar „Memorandumul de Înțelegere”, criteriile respective sunt:

1. Dacă furnizorul este, în lipsa pârghiilor juridice, sub controlul guvernului unui alt stat;
2. Dacă furnizorul are o structură a acționariatului transparentă;
3. Dacă furnizorul are o istorie de comportament corporatist etic și este supus unui regim juridic care impune practici corporative transparente.

De asemenea, într-un răspuns pentru B1.ro, reprezentanții MAE au transmis că „Memorandumul semnat de către ambasadorul României la Washington și ambasadorul SUA la București, conform uzanțelor, la 20 august 2019, la Washington, reprezintă o expresie a interesului comun al Guvernului României și Guvernului SUA de a aprofunda Parteneriatul Strategic pe toate dimensiunile sale, inclusiv tehnologia 5G. Memorandumul reprezintă un pas important în vederea elaborării unei abordări comune construite pe baza concurenței echitabile, a transparenței și a respectului față de lege.

”Memorandumul evidențiază importanța protejării rețelelor de comunicații electronice împotriva accesului neautorizat sau împotriva interferențelor și recomandă o evaluare riguroasă a furnizorilor pentru asigurarea deplină a securității implementării tehnologiei 5G.

Memorandumul se aliniază Propunerilor de la Praga privind securitatea rețelelor electronice aferente tehnologiei 5G.

Informații suplimentare cu privire la securitatea tehnologiei rețelelor celulare wireless (5G), pot fi furnizate de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale”memorandumul are rolul de a aprofunda parteneriatul stratetig, iar componenta privind tehnologia 5G „evidențiază importanța protejării rețelelor de comunicații electronice împotriva accesului neautorizat sau împotriva interferențelor”, se arată în răspunsul citat.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:12 - Călin Georgescu a citat din manifestul lui ”Unabomber”, într-una din cărțile scrise de el. Acesta a fost unul dintre cei mai temuţi terorişti din istorie, care ura progresul
21:02 - Ce spune Cristela Georgescu despre rolul femeii. „Au anihilat, inclusiv din mentalul lor, au castrat bărbatul”
20:54 - Concluzii îngrijorătoare, după un program de monitorizare desfășurat de Ministerului Educației. Ce diferență există între elevii din rural și cei din urban
20:45 - Marian Rasaliu, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că o susține pe Lasconi în turul 2 al prezidențialelor: „PSD este un partid 100%, eminamente, îndreptat înspre valorile europene” (VIDEO)
20:35 - Ce se întâmplă cu participarea lui Călin Georgescu în cursa prezidențială. Ce ar putea CCR să decidă
20:16 - SIE: România a devenit o prioritate a acțiunilor ostile ale Rusiei, inclusiv atacuri cibernetice, scurgeri de informații și sabotaje
20:06 - Provocarea „Superman” face noi victime. Cinci copii au ajuns la spital, în județul Mureș
20:04 - Reacția șefului NATO după ce Călin Georgescu a spus că va „evalua” scutul de la Deveselu
20:01 - Vlad Nistor, după ce serviciile secrete au declasificat datele despre Călin Georgescu: “Informațiile acestea sunt năucitoare. Este un atac la securitatea noastră națională” (VIDEO)
19:43 - Cum se reflectă criza politică în economie. Boloș: Băncile nu mai împrumută Guvernul. E o perioadă destul de incertă