Google spune "bye bye" Android Market și "hello" Google Play

Google spune "bye bye" Android Market și "hello" Google Play

Android Market al lui Google a trecut prin mari schimbări pe parcursul ultimului an, de la un magazin de aplicații ajungând rapid la cărți electronice, muzică sau clipuri video. Iar acum Google a ajuns la concluzia că numele este restrictiv pentru ceea ce le oferă utilizatorilor. Prin urmare, Google a decis să renunțe la denumirea Android Market. Toate serviciile digitale media ale Google au fost astfel adunate sub aceeași denumire: Google Play.

Google ia în considerare de ceva vreme acest rebranding, dar compania a considerat că acum este momentul potrivit pentru schimbare. De asemenea, scrie Techcrunch.com, Google a spus în repetate rânduri că denumirea Android Market i-a făcut să se simtă excluși pe unii utilizatori. Pentru a închiria filme, cumpăra muzică sau cărți nu trebuie să știi cum funcționează un device cu Android. Tot acest conținut media este stocat în cloud-ul Google și poate fi accesat de pe orice browser, iar Google vrea astfel să spună că oricine poate avea acces la el prin brand-ul Google Play.

Website-ul Android Market a fost restructurat din temelii pentru a pune accentul pe restul conținutului digital pe care Google îl oferă utilizatorilor. Astfel, locul micilor tab-uri, ușor de trecut cu vederea, din partea superioară a paginii, este ocupat acum de link-uri către cărțile Google, muzică și subsecțiuni video, iar ofertele în relație directă cu cele enumerate ocupă locul cel mai vizibil pentru utilizatori.

Schimbările se fac simțite și pe telefoanele și tabletele cu Android. Android Market se numește acum Google Play Store, cu denumiri similare implementate în funcție de categorie, spre exemplu Google Music se numește acum Google Play Music.

Principala idee pe care Google a dorit să o sublinieze prin aceste schimbări este că toată lumea are acces la ecosistemul său media, nu doar utilizatorii de gadget-uri Android.

De asemenea, experiența Google Play va fi diferită în funcție de locul în care te afli. ”În Statele Unite, muzica, filmele, cărțile și aplicațiile Android sunt disponibile pe Google Play. În Canada și Marea Britanie vom oferi filme, cărți și aplicații pentru Android, în Australia – cărți și aplicații. În restul lumii Google Play va fi noua casă a aplicațiilor Android”, potrivit Google Blog.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`