Google a anunțat joi că robotul său chat cu inteligență artificială Bard este acum disponibil în aproximativ 50 de țări, inclusiv în toate cele 27 de state membre ale UE și în Brazilia, extinzând astfel accesul la rivalul ChatGPT, susținut de Microsoft.
Gigantul tehnologic american a prezentat Bard în februarie, dar a amânat lansarea sa în Uniunea Europeană, deoarece blocul intenționează să reglementeze inteligența artificială, pe fondul îngrijorărilor legate de riscurile asociate cu această tehnologie în creștere rapidă.
Google s-a grăbit să ajungă din urmă rivalul Microsoft, care s-a grăbit să integreze funcții asemănătoare ChatGPT într-o gamă largă de produse ale sale, inclusiv în motorul de căutare Bing.
Bard este „acum disponibil în cea mai mare parte a lumii și în cele mai vorbite limbi”, au scris Jack Krawczyk, liderul de produs al Bard, și vicepreședintele Amarnag Subramanya pe un blog.
„Ca parte a abordării noastre îndrăznețe și responsabile față de inteligența artificială, ne-am angajat în mod proactiv cu experții, factorii de decizie politică și autoritățile de reglementare în materie de confidențialitate cu privire la această extindere”, au spus ei.
Compania a precizat că va încorpora feedback-ul utilizatorilor și va lua măsuri pentru a proteja confidențialitatea și datele oamenilor pe măsură ce va extinde accesul la Bard.
Instrumentul de inteligență artificială poate fi utilizat acum în peste 40 de limbi, inclusiv în arabă, chineză, germană, hindi și spaniolă. Anterior, era disponibil în trei limbi – engleză, japoneză și coreeană.
Google a anunțat, de asemenea, noi caracteristici, inclusiv primirea de răspunsuri audio de la Bard sau răspunsuri în cinci stiluri diferite: simplu, lung, scurt, profesional sau casual.
O altă funcție nouă permite utilizatorilor să încarce fotografii pe care Bard le poate analiza în căutarea de informații.
Luna trecută, Parlamentul European a susținut un proiect de lege care va sta la baza primelor reguli din lume pentru inteligența artificială.
Acesta include prevederi specifice pentru sistemele generative de inteligență artificială, cum ar fi ChatGPT și Dall-E, capabile să producă text, imagini și alte medii.
Parlamentul și statele membre ale UE vor negocia asupra regulamentului înainte de a fi aprobat, iar blocul dorește să ajungă la un acord până la sfârșitul anului.
Normele prevăd că conținutul generat de inteligența artificială trebuie să fie declarat ca atare și interzic anumite forme de inteligență artificială, inclusiv sistemele de recunoaștere facială în timp real.
Ascensiunea inteligenței artificiale a stârnit o serie de îngrijorări, inclusiv posibilitatea ca aceasta să facă o serie de locuri de muncă depășite.