Google a ajuns la un acord amiabil cu Uniunea Europeană pentru încheierea unei investigații privind căutările online

Google a ajuns la un acord amiabil cu Uniunea Europeană pentru încheierea unei investigații privind căutările online
Foto: bloomberg.com

Google a ajuns la un acord amiabil cu Uniunea Europeană pentru încheierea unei anchete antitrust care datează de trei ani, după ce proprietarul companiei s-a angajat să afișeze în rezultatele căutărilor alături de propriile servicii specializate și pe cele ale rivalilor, relatează Bloomberg.

Astfel, Google va scăpa de amenzi sau consecinţele unei eventuale concluzii că a defavorizat site-uri rivale. Înţelegerea cu UE vine la un an după un acord amiabil într-o investigaţie similară a Comisiei Federale pentru Comerţ a SUA.

Acest angajament, care are o durată de cinci ani, permite companiei să adauge noi servicii sau să modifice pagina de căutare, atâta timp cât asigură concurenţilor trei link-uri alături de propriile servicii specializate, precum Google Shopping, Google News sau Google Finance, a informat Comisia Europeană.

Concurenţii vor plăti cel puţin 3 eurocenţi pentru a licita pentru una dintre cele trei poziţii în topul căutărilor Google.

„Google a acceptat să garanteze că atunci când promovează propriile servicii specializate pe pagina sa, serviciile rivalilor vor fi afişate într-un mod similar. Atunci când Google îşi va promova un serviciu specializat în rezultatele căutărilor online vor fi şi trei servicii rivale afişate proeminent, astfel încât să fie în mod clar vizibile utilizatorilor”, se arată într-un comunicat al Comsiei Europene.

Acordul pune capăt uneia dintre cele mai importante anchete antitrust a Comisiei Europeane.

Investigaţia privind Google a fost declanşată în urma unor sesizări transmise de rivali, nemulţumiţi de modul în care compania îşi favorizează propriile servicii.

Însă, acest acord nu pune capăt tuturor problemelor Google în Uniunea Europeană.

Divizia Motorola Mobility, pe care Google o vinde către compania chineză Lenovo, a primit o notificare de practici antitrust pentru modul în care a folosit în procese deschise împotriva Apple patente esenţiale pentru repectarea standardelor la nivelul industriei.

Totodată, înțelegerea privind căutările online nu va influența o anchetă separată care se află în faza incipientă, asupra modului în care Google se folosește de sistemul de operare Android.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:01 - Diaspora a ajuns la 800.000 de voturi, aproape de milionul atins în turul 2 din 2019
21:51 - Rezultate parțiale alegeri prezidențiale, după numărarea a sub 9% din voturi: Marcel Ciolacu și surpriza scrutinului, independentul Călin Georgescu, ocupă primele două locuri
21:40 - Mircea Geoană: „Sunt momente extrem de complicate, mă rog la Dumnezeu ca să ne țină în siguranță”
21:31 - Nicolae Ciucă (PNL), declarații după ce, potrivit exit-poll-urilor, a ratat finala prezidențială: „După ce aflăm rezultate finale vom lua decizii” (VIDEO)
21:25 - George Simion crede că rezultatele exit-pollurilor sunt o manipulare: „Vom câștiga la numărătoarea corectă a voturilor”
21:15 - Lasconi (USR): Votul de azi e o moțiune de cenzură la adresa PSD-PNL. Săptămâna viitoare voi vorbi cu partidele de dreapta pentru a pregăti de o majoritate parlamentară. Dragi români, vă rog nu mă lăsați singură! (VIDEO)
21:11 - Marcel Ciolacu, declarații despre Călin Georgescu: „Partenerii de coaliţie n-au înţeles că la acest lucru duce o astfel de campanie”
20:59 - Rezultate exit-poll alegeri prezidențiale 2024: Marcel Ciolacu și Elena Lasconi intră în turul 2. Ce procente au obținut candidații
20:49 - Date exit-poll de la ora 20.00: Bătălie extrem de strânsă pentru finala prezidențială. Surpriza colosală vine de la un independent
20:39 - Băsescu, ironii și hohote de râs în online, înaintea afișării rezultatelor exit-poll la prezidențiale: „Ghinion!!!!”