Conform unui expert în inteligență artificială, încrederea în ChatGPT cu privire la nemulțumirile profesionale sau preferințele politice ar putea să le dăuneze tot utilizatorilor.
Mike Wooldridge, profesor de inteligență artificială la Universitatea Oxford, spune că împărtășirea de informații private sau destăinuirile ar fi un lucru „extrem de neînțelept”, deoarece orice secret ajută la pregătirea versiunilor viitoare.
De asemenea, utilizatorii nu ar trebui să se aștepte la un răspuns echilibrat la comentariile lor, deoarece tehnologia „îți spune ce vrei să auzi”, adaugă el.
Wooldridge explorează subiectul AI în cadrul prelegerilor de Crăciun de la Royal Institution din acest an. El va analiza „marile întrebări cu care se confruntă cercetarea AI și va dezvălui miturile despre cum funcționează cu adevărat această tehnologie inovatoare”, potrivit instituției.
Wooldridge a spus pentru Daily Mail că, deși oamenii au fost programați să caute conștiința în AI, acesta este un efort zadarnic. AI, a spus el, „nu are empatie. Nu are simpatie”.
„Nu este absolut ceea ce face tehnologia și, în mod esențial, nu a experimentat niciodată nimic”, a adăugat el. „Tehnologia este concepută în principiu pentru a încerca să-ți spună ceea ce vrei să auzi – asta este literalmente tot ceea ce face.”