Elon Musk spune că inteligența artificială ne va ocupa toate locurile de muncă

Elon Musk spune că inteligența artificială ne va ocupa toate locurile de muncă
Foto: Hepta - DPA Images / Patrick Pleul

Elon Musk spune că inteligența artificială ne va ocupa toate locurile de muncă și că nu este neapărat un lucru rău.

Un viitor în care locurile de muncă ar fi „opționale”

„Probabil că niciunul dintre noi nu va avea un loc de muncă”, a spus Musk despre AI la o conferință de tehnologie de joi, 23 mai, scrie CNN.

În timp ce vorbea de la distanță prin webcam la VivaTech 2024 din Paris, Musk a descris un viitor în care locurile de muncă ar fi „opționale”.

„Dacă vrei să faci o treabă care seamănă cu un hobby, poți să faci o treabă”, a spus Musk. „Dar în caz contrar, AI și roboții vă vor oferi orice bunuri și servicii pe care le doriți.”

Pentru ca acest scenariu să funcționeze, a spus el, ar trebui să existe „venit universal mare” – care nu trebuie confundat cu venitul de bază universal, deși nu a împărtășit cum ar putea arăta.

„Nu ar lipsi bunuri sau servicii”, a spus el.

Capacitățile AI au crescut în ultimii ani

Capacitățile AI au crescut în ultimii ani, suficient de repede încât autoritățile de reglementare, companiile și consumatorii încă își dau seama cum să folosească tehnologia în mod responsabil. De asemenea, preocupările continuă să crească cu privire la modul în care diverse industrii și locuri de muncă se vor schimba pe măsură ce AI proliferează pe piață.

În ianuarie, cercetătorii de la MIT Computer Science and Artificial Intelligence Lab au descoperit că locurile de muncă adoptă AI mult mai lent decât se așteptau și se temeau unii. Raportul a mai spus că majoritatea locurilor de muncă identificate anterior ca vulnerabile la IA nu erau benefice din punct de vedere economic pentru automatizarea angajatorilor la acel moment.

De asemenea, experții cred în mare măsură că multe locuri de muncă care necesită o inteligență emoțională ridicată și interacțiune umană nu vor trebui înlocuite, cum ar fi profesioniștii în sănătate mintală, creatorii și profesorii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi