Companiile de IT din Marea Britanie iau în considerare să își mute sediile în alte țări europene, sau în Scoția, dacă aceasta va rămâne în Uniune. Printre orașele candidatese numără Berlin, Frankfurt, Amsterdam sau Glasgow.
Cea mai mare îngrijoare a firmelor din Regatul Unit o constituie situația legală a cetățenilor din Uniunea Europeană. Reprezentanții companiilor se întreabă care vor fi noile reguli privind tratatele de liber-schimb și de circulatie a forței de muncă ce vor fi semnate între UK și UE.Estimările nu sunt tocmai pozitive, managerii companiilor fiind de părere că noi tratate comerciale ar putea fi semnate într-un interval de cinci sau șase ani, notează hotnews.ro
Pe lângă problema situației legale a cetățenilor din UE,managerii se întreabă ce se va întâmpla cu sursele de finanțare. Fondurile de investiții ar putea să amâne sau să anuleze achiziții sau runde de finanțare, iar volatilitatea lirei ar putea afecta valoarea companiilor britanice și costurile investițiilor. Totodată, există întrebări și în ceea ce privește poziționareaMariiBritaniiîn raport cu noul acord Privacy Shield.
Deși situația nu este prea roz, companiile nu vor să declanșeze o închidere masivă a unor birouri din Londra. Este însă posibil ca multe din companiile care suntprezente și la noi, să decida să crească numărul de angajați în România și nu în UK.