O femeie a vorbit despre „coșmarul ei suprarealist” după ce a fost „violată de un grup” în realitate virtuală, conform The Independent.
Nina Jane Patel, un psihoterapeut care efectuează cercetări asupra metaversului, a spus că a rămas „șocată” după ce între trei și patru avatare au atacat-o în metavers.
Termenul se referă la realitatea virtuală 3D care simulează viața reală – conținând avatare holografice și videoclipuri. Acesta este acum un cuvânt de interes și se crede că a fost folosit pentru prima dată în romanul științifico-fantastic al lui Neal Stephenson, „Snow Crash”, din 1992, unde și-a imaginat avatare asamblate în lumi virtuale.
În timp ce metaversul este încă în stadiile sale incipiente, Mark Zuckerberg a schimbat numele companiei-mamă Facebook în Meta, într-o încercare de rebranding.
„Mi-am împărtășit recent experiența de hărțuire sexuală în locațiile Facebook/Meta”, a declarat Jane Patel, care se afla în metaversul Facebook când a avut loc incidentul.
„În primele 60 de secunde de la alăturare, am fost hărțuită verbal și sexual. 3-4 avatare masculine, cu voci masculine, practic mi-au violat avatarul, am făcut și poze la incident. În timp ce încercam să scap, aceștia au strigat — „nu te preface că nu ți-a plăcut” și „du-te să te freci de fotografii”.
Femeia, în vârstă de 43 de ani, a spus că a fost o „experiență groaznică care s-a întâmplat foarte de repede”– „am încremenit”.
Jane Patel, care locuiește în Londra, a remarcat că atât reacția ei „fiziologică, cât și psihologică” este asemănătoare cu cea care se întâmplă în viața reală.
„Realitatea virtuală a fost concepută în esență astfel încât mintea și corpul să nu poată diferenția experiențele virtuale/digitale de cele reale”, a spus doamna Jane Patel.
Ea a explicat că este o „femeie curajoasă” cu o comunitate în jurul ei, spunând de asemenea că nu are de gând să fie „descurajată de trei sau patru avatare” care încearcă să o „sperie sau să o intimideze”.
Aceasta a adăugat: „Experiența mea de hărțuire sexuală a fost cel puțin șocantă. Șocantă pentru că nu sunt obișnuit să mi se vorbească în astfel de moduri derogatorii. Poate asta era cazul în 1996, dar cu siguranță nu în 2021.”
„Comentariile la postarea mea au fost o mulțime de opinii de la „nu alege un avatar de femeie, este o soluție simplă”, până la „nu fi prostuță, nu a fost real”, „un strigăt jalnic de atenție”, până la „îmi pare cu adevărat rău că ai trebuit să experimentezi asta” și „incidentele de genul trebuie să înceteze”.
Un purtător de cuvânt al Meta a spus că îi pare rău să audă ce s-a întâmplat, adăugând că și-ar dori ca toată lumea din Horizon Venues să aibă o „experiență pozitivă”.
Reprezentantul a declarat: „Locațiile Horizon ar trebui să fie sigure și ne angajăm să le construim în acest fel.”
„Vom continua să facem îmbunătățiri pe măsură ce aflăm mai multe despre modul în care oamenii interacționează în aceste spații, mai ales când vine vorba de a ajuta oamenii să raporteze incidentele cu ușurință și fiabil.”