Digi RCS-RDS a dat o lovitură-record rivalilor de la Orange, Vodafone şi Telekom în 2021. Abonaţii sunt direct vizaţi

Digi RCS-RDS a dat o lovitură-record rivalilor de la Orange, Vodafone şi Telekom în 2021. Abonaţii sunt direct vizaţi
STS a explicat pașii prin care cei interesați obțin certificatul digital UE privind COVID. Foto: Hepta - Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Digi RCS-RDS, în special divizia de telefonie mobilă a gigantului în telecomunicaţii, le-a dat o mare lovitură companiilor rivale Orange, Vodafone şi Telekom. 95% din totalul numerelor portate anul trecut au fost numere de telefonie mobilă, iar operatorul care a atras cele mai multe numere din celelalte rețele fixe și mobile a fost Digi.

Media lunară de portări aferentă anului 2021 a fost de 92.148 de portări. În lunile februarie, martie și decembrie s-au portat cele mai multe numere de telefon (peste 100.000 de portări în fiecare lună).

8,4 milioane de numere transferate, în 14 ani

De la introducerea serviciului de portabilitate în România în 2008, aproape 8,4 milioane de numere au fost transferate între rețele. Dintre acestea, 7,4 milioane sunt numere de telefonie mobilă (87%) și aproape 1 milion de numere sunt de telefonie fixă.

Din cele 1.050.900 numere de telefonie mobilă portate în 2021, 54% (569.784) au fost numere utilizate pe bază de abonament.

Cum s-au împărţit abonaţii:

  • Digi RCS & RDS – 561.953 de numere au fost portate în această rețea
  • Orange a primit prin portare 152.939 de numere
  • Vodafone – 148.017
  • Telekom Romania Mobile Communications – 105.634
  • Telekom Romania Communications 82.333.

Pe parcursul anului trecut ANCOM a primit 279 de petiții pe tema portabilității, utilizatorii semnalând în special realizarea cu întârziere a procesului de portare, apariția unor probleme tehnice în derularea procesului de portare (cum ar fi întârzierea mesajelor introduse de furnizori în baza de date centralizată sau probleme de rutare), precum și aspecte legate de anularea portării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)
21:33 - Drama românilor din Valencia, la o lună după ce furtuna a distrus tot. „Nu mă gândeam că în Spania nu primeşti ajutor imediat”
21:09 - Drulă: Noi am vrea o alianță de dreapta dacă Bolojan preia PNL, cum spune toată lumea pe la colțuri / Programul PNL nu are nimic liberal, numai din astea ca la Ceaușescu / Nu cred ce spune Ciolacu, cred că el vrea toată puterea (VIDEO)
20:56 - Nicolae Ciucă: “Doar PNL poate sparge blatul toxic dintre PSD și AUR în turul I. Vă dau o veste, PSD va pierde încă o dată alegerile prezidențiale” / “Acest obiectiv a ajuns să fie obsesiv pentru ei” (VIDEO)
20:52 - Ciolacu: Am ajuns la Budapesta, unde vineri are loc o întâlnire decisivă pentru aderarea deplină a României la Schengen. Demersul nu e al vreunui partid anume, ci este al României
20:46 - Votarea va începe de vineri, în diaspora. Ce acte de identitate trebuie să aibă alegătorii la ei pentru a putea vota