Defecțiunea IT a Microsoft legată de firma de securitate cibernetică Crowdstrike a blocat aeroporturile din întreaga lume. Întârzieri la patru zboruri Wizz Air de pe Otopeni

Defecțiunea IT a Microsoft legată de firma de securitate cibernetică Crowdstrike a blocat aeroporturile din întreaga lume. Întârzieri la patru zboruri Wizz Air de pe Otopeni
sursă foto: captură YT

Microsoft a anunțat vineri o întrerupere a serviciilor care afectează aplicațiile sale Microsoft 365, afectând întreprinderile și utilizatorii din întreaga lume, potrivit Le Figaro. Problema ar fi fost cauzată de o actualizare defectuoasă a furnizorului de securitate cibernetică CrowdStrike, potrivit publicației The Verge.

Aeroporturi blocate în întreaga lume

Perturbarea serviciilor de telecomunicații provoacă întârzieri și pe aeroportul Otopeni: zborul Wizz 3125 către Abu Dhabi are o întârziere estimată de o oră, cursa Wizz Air către Bologna – întârziere 48 min. Wizz Air 3021 către Tenerife – întârziere o ora și 10 min iar zborul Wizz Air 3099 către Memmingen are o întârziere estimată de 45 min.

Compania aeriană olandeză KLM a anunțat vineri că a fost nevoită să își suspende o mare parte din operațiuni din cauza penei informatice globale.

Aeroportul din Hong Kong a declarat vineri că unele companii aeriene au fost afectate de o defecțiune a sistemelor informatice Microsoft.
Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa, a declarat vineri că a fost afectat de pana IT globală, care a afectat și aeroportul Eindhoven din sudul Olandei, compania aeriană Transavia și spitalele olandeze.

Trei companii aeriene indiene au anunțat vineri întreruperi ale sistemelor de rezervări, care corespund problemelor tehnice generalizate raportate de operatorii de zbor din întreaga lume.

Principalele companii aeriene americane, inclusiv Delta, United și American Airlines, au reținut la sol toate zborurile vineri dimineață din cauza unei probleme de comunicare, potrivit Administrației Federale a Aviației, citată de AFP.

Air France anunță „perturbarea operațiunilor în anumite escale”, dar precizează că aeroporturile din Paris nu sunt afectate
Toate aeroporturile spaniole sunt afectate de o pană informatică globală.

Aeroporturile din Germania au fost, de asemenea, afectate de întreruperi, provocând întârzieri majore la începutul vacanțelor școlare în multe regiuni.

Traficul aerian de la BER din Berlin s-a oprit complet în primele ore ale dimineții de vineri, potrivit radiodifuzorului public RBB, din cauza unei defecțiuni a serverului care a declanșat mai multe sisteme de urgență.

Cotidianul Tagesspiegel a spus că mai multe zboruri nu au putut ateriza la Berlin și au trebuit să se întoarcă la aeroportul de origine sau să fie redirecționate.

O purtătoare de cuvânt a aeroportului internațional din Hamburg a declarat că patru transportatori au fost afectați de întreruperi: Eurowings, Ryanair, Vueling și Turkish Airlines, care au impus ca biletele și cărțile de îmbarcare să fie eliberate manual.

Hub-urile mai mari din Frankfurt și Zurich nu au raportat probleme proprii de IT, dar au înregistrat întreruperi din cauza efectului secundar al altor facilități.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:53 - O fetiță de 3 luni a murit într-un incendiu. Bunica ei a fost rănită grav în încercarea de a-și salva nepoatele
18:33 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 15 – 21 septembrie 2024. O eclipsă care ne arată că totul se întâmplă în avantajul nostru (VIDEO)
17:17 - Marcel Ciolacu, la Slobozia Conachi: Prioritatea este salvarea de vieți omenești. Avem toată logistica necesară pentru a interveni rapid / Este în votul interministerial tot ce înseamnă alimente, pături, containere de dormit (VIDEO)
16:54 - Mircea Fechet, la Slobozia Conachi: Inundațiile nu pot fi evitate, însă putem limita pagubele / Cu astfel de fenomene de ne vom întâlni tot mai des și la o intensitate din ce în ce mai mare. N-ar fi trebuit să se întâmple decât o dată la 100 de ani (VIDEO)
16:33 - Elena Lasconi: Condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag în inundațiile devastatoare din estul țării. Suntem pregătiți să le oferim cetățenilor și autorităților tot ajutorul de care au nevoie
16:19 - Nicolae Ciucă: Sunt alături de oamenii din comunitățile afectate de inundații. Ministrul Afacerilor Interne mi-a confirmat că autoritățile locale și ISU acționează cu toată forța pentru a salva și proteja oamenii
15:57 - 866 de locuri de cazare, alocate de primăria Galați pentru sinistrați. Guvernul pregătește finanțarea din fondul de rezervă
15:35 - Ministerul Sănătăţii, recomandări pentru populaţie: Preveniţi contaminarea apei și a alimentelor
15:20 - Alerta sanitară în Bulgaria: Primul caz de holeră înregistrat din ultimul secol
14:37 - Mircea Geoană: Sunt alături de familiile care au suferit pierderi ireparabile în inundațiile din estul țării