Consultant IT, despre problema de la Microsoft: O echipă tehnică a reușit, practic, să oprească internetul pentru o zi / Dosarul cu șină nu este afectat de acest blackout electronic / Problema, mai gravă decât pare (VIDEO)

Consultant IT, despre problema de la Microsoft: O echipă tehnică a reușit, practic, să oprească internetul pentru o zi / Dosarul cu șină nu este afectat de acest blackout electronic / Problema, mai gravă decât pare (VIDEO)
Foto: Pixabay

Cătălin Chivulescu, consultant IT, a vorbit despre problema de la Microsoft, vineri, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și s-a arătat de părere că situația „este mai gravă decât pare”.

Cătălin Chivulescu, consultant IT, pe B1 TV, despre problema de la Microsoft

„Gândiți-vă că aceste centre de date, de cloud, ele sunt proiectate să fie redundante, să fie în mai multe locații geografice ale lumii, sunt centre diverse atât în Europa, cât și în Statele Unite, precum și pe alte continente. Problema de astăzi nu este dată de o defecțiune hardware, de o defecțiune de echipament, ci este dată de factorul uman, și anume echipa care se ocupă de securitatea acestor sisteme a lansat o actualizare, actualizare care nu a fost suficient de testată și actualizare care a blocat toate aceste sisteme. Gândiți-vă, de fapt, că vulnerabilitatea, punctul sensibil, în acest moment, a stat de fapt într-o echipă tehnică. O echipă tehnică a reușit, practic, să oprească internetul pentru o zi”, a declarat Cătălin Chivulescu.

Întrebat despre proiectul de cloud guvernamental din România, el a adăugat. „Din fericire, în prezent, dosarul cu șină nu este afectat de acest blackout electronic. Din păcate, trebuie să ne luăm măsuri de securitate – și recomandarea mea este să implementăm soluțiile de cloud hibrid, și anume să nu ne bazăm pe unul dintre cei trei mari furnizori, cum sunt celelalte companii acum, Google, Microsoft și Amazon, și să ne facem propria soluție deoarece suntem suficient de capabili cât să ne creăm propria infrastructură și propriul nostru serviciu”.

Cătălin Chivulescu: Problema este mai gravă decât pare

„Problema este mai gravă decât pare, deoarece ei chit că au găsit rezolvarea la această vulnerabilitate, acum trebuie fiecare echipă tehnică din fiecare companie afectată să implementeze această rezolvare (…). Nu știu dacă sunteți familiari, este un ecran albastru care apare la calculator în momentul când vi se blochează (…), asta este problema acum în toate sistemele afectate. Problema este că nu poți să implementezi această funcționalitate deoarece calculatorul nu merge și deoarece nu poți să ajungi să îl accesezi”, a mai spus consultantul în IT.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`