Ce diferente exista intre camere de supraveghere exterior si camere de interior?
Siguranta familiei nu are pret. De aceea cautam solutii pentru a ne proteja de orice pericol. Pentru linistea noastra sufleteasca si un confort sporit putem lua in considerare instalarea unor camere supraveghere. Problema intervine in momentul alegerii variantelor potrivite. In prezent sunt disponibile o multitudine de modele cu functii si specificatii similare in unele cazuri sau complet diferite in altele. O persoana fara cunostinte tehnice prealabile va intampina dificultati in alegerea camerelor de care are realmente nevoie. Prin urmare, trebuie sa stabilim de la bun inceput unde intentionam sa montam camerele video. In functie de destinatia lor, vom opta pentru camere de supraveghere exterior sau camere pentru interior.
Principala diferenta dintre cele doua tipuri de camere de supraveghere este data de factorii externi impotriva carora trebuie sa reziste. In general, camerele au caracteristici asemanatoare din punct de vedere tehnc, insa ca o camera supraveghere sa poate fi instalata la exterior este nevoie sa includa anumite particularitati care sa ii permita rezistenta in orice tip de conditii meteo, in orice conditii de lumina, sa reziste la praf si socuri. Din acest motiv, o camera de supraveghere exterior va fi fabricata dintr-un material durabil, preferabil din metal. Pentru a preveni actele de vandalism, camerele vor trebui montate la o inaltime suficient de mare care sa nu permita accesul la ele cu usurinta.
Pe de alta parte, camerele de supraveghere de interior sunt de dimensiuni mai mici, mai usoare si mai discrete decat camerele de exterior. Intentia nu este de a atrage atentia, ci de a urmari, cat mai din umbra orice eveniment petrecut inauntru.
Cele mai multe camere de supraveghere, indiferent de destinatie, sunt prevazute cu leduri IR. Acest aspect este deosebit de important atunci cand conditiile de lumina sunt vitrege. Camerele vor fi folosite cu succes atat in lumina slaba, cat si in intuneric total, precum si in momentele de tranzitie de la lasarea intunericului, atunci cand imaginile colorate sunt comutate automat in imagini alb negru, cu ajutorul filtrului IR-cut.
Pentru exterior, cele mai comune camere sunt cele de tip bullet, care au o forma cilindrica, in timp ce la interior majoritatea utilizatorilor prefera camerele de tip dome. Camerele de exterior sunt atat de dimensiuni mai mari, cat si mai mici, iar alegerea modelului tine de preferintele fiecaruia. Unele persoane doresc montarea unor camere vizibile, pentru a descuraja din start orice potential infractor de a se apropia de locuinta. Alte persoane opteaza pentru camere micute, montate strategic pentru a nu atrage atentia si pentru a urmari pas cu pas fiecare eveniment petrecut.
Anumite situatii implica montarea unor camere ascunse, dar retineti ca, de cele mai multe ori, acestea nu au niciun grad de protectie la apa sau praf, asadar nu sunt recomandate pentru exterior. Camerele ascunse sunt potrivite pentru supravegherea unui spatiu interior. In acest context merita mentionate bine-cunoscutele camere wireless. Au capatat o popularitate surprinzatoare datorita avantajelor pe care le ofera tinerelor familii aflate in cautarea unei solutii simple si rapide de monitorizare a copilului. Din aceasta categorie fac parte camerele IP wireless robotizate, menite sa acopere suprafata unei camere prin rotirea direct din aplicatie in stanga si in dreapta, dar si in plan vertical.
Investitia intr-un sistem de supraveghere asigura confortul si protectia atat de necesare in ziua de azi. Exista solutii pentru orice buget si cerinte, nu trebuie decat sa apelati la sfaturile specialistilor pentru a identifica produsele necesare. Magazinul online www.1CCTV.ro va pune la dispozitie o gama completa de camere de supraveghere exterior si interior, precum si o serie de alte categorii de echipamente care sa completeze eficient si productiv securitatea casei.