Ce a transmis WhatsApp, după ce aplicația de mesagerie nu a funcționat câteva zeci de minute

Publicat: 03 04. 2024, 23:54
Sursa Foto: Freepik.com

WhatsApp a picat miercuri seara, 3 aprilie, atât în România, cât și în alte țări. Mesajele au început să curgă imediat pe DownDetector, unde utilizatorii au anunțat că aplicația de mesagerie este nefuncțională.

România, Israel, Los Angeles, Uruguay, Guatemala sunt doar câteva dintre zonele unde aplicația nu a mai funcționat timp de câteva zeci de minute.

Ce a transmis WhatsApp, după ce aplicația nu a funcționat în mai multe țări

Utilizatorii au raportat pe DownDetector că WhatsApp nu funcționează, pagina de stare a servicilor Meta fiind ulterior actualizată pentru a reflecta problemele, menționând că există „întreruperi majore” cu WhatsApp în acest moment.

„În prezent ne confruntăm cu o întrerupere a serviciului care afectează Cloud API. Această problemă a început la 04.03.2024 11:00 AM PST”, a scris Meta pe pagina serviciului de stare WhatsApp, potrivit IGN.com.

„Echipele noastre de ingineri investighează problema. Vă vom oferi o altă actualizare în patru ore sau mai devreme dacă sunt disponibile informații suplimentare”.

WhatsApp a publicat de pe contul oficial de X (fosta Twitter) o postare în care recunoaște problemele pe care utilizatorii le întâmpină în prezent cu aplicația.

Compania a spus că „lucrează pentru ca lucrurile să revină 100% pentru toată lumea cât mai repede posibil”.

Telefoanele pe care aplicația de mesagerie nu va mai funcționa

WhatsApp nu va mai funcționa, de la 1 aprilie, pe cel puțin 35 de telefoane mobile.

Utilizatorii care dețin telefoane mai vechi nu vor mai putea folosi aplicația de mesagerie din cauza imposibilității actualizării sistemului de operare. WhatsApp nu va mai funcționa pe dispozitivele Android anterioare versiunii 5.0 și dispozitivele Apple cu sisteme de operare anterioare iOS 12.

Lista cu telefoanele afectate:

  • Apple: orice iPhone anterior seriei 6 (inclusiv iPhone 6S, 6S Plus și SE);
  • Archos: Modelul Archos 53 Platinum;
  • Huawei: modelele Ascend D2, Ascend G740 și Ascend Mate;
  • Lenovo: Lenovo A820;
  • LG: modelele LG Enact și LG Lucid 2 și mai multe dispozitive din seria Optimus (L3 II Dual, L5 II, F5, L3 II, L7II, L5 Dual, L7 Dual, F3, F3Q, L2 II, L4 II, F6 și F7);
  • Samsung: Galaxy Ace 2, Galaxy Core, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend II, Galaxy X cover 2 și Galaxy Trend Lite;
  • Sony: Sony Xperia M;
  • ZTE: ZTE Grand Memo, ZTE Grand S Flex și ZTE V956 – UMI X2.