Cât costă un abonament de internet Starlink prin satelit, oriunde în lume. Sunt însă riscuri de care s-a speriat chiar și Elon Musk

Cât costă un abonament de internet Starlink prin satelit, oriunde în lume. Sunt însă riscuri de care s-a speriat chiar și Elon Musk
foto: facebook/ Starlink Network official

Posibilitatea de a beneficia de internet oriunde în lume ar putea entuziasma un segment larg de public și companii. Compania americană Starlink vine cu o soluție dar și cu două neajunsuri în sprijinul acestei idei care vin din costurile ridicate și zonele unde regimurile dictatoriale au interzis aceste echipamente performante.

SpaceX, serviciul Starlink de acces la internet prin satelit administrat de compania lui Elon Musk  și-a demonstrat deja avantaje incontestabile, permițând ocolirea cenzurii, cât și a limitărilor infrastructurii locale de comunicații – relatează go4it.ro.

Conectivitatea Starlink este supusă restricțiilor în regiuni precum India, Pakistan, China, Rusia, Cuba, Iran etc.

În unele regiuni simpla deținere a echipamentului de conectare Starlink este considerată infracțiune, utilizatorii descoperiți cu astfel de antene riscând pedepse cu închisoarea.

Cât costă un abonament lunar

Astfel, un abonament lunar 200 dolari, oricine poate obține acces la internet prin satelit din orice locație de pe uscat, folosind un echipament starter kit cu preț de 599 USD.

Noul serviciu Global Roaming folosește legăturile inter-sateliți Starlink pentru a asigura conectivitate la internet în întreaga lume: „Vă puteți aștepta la serviciul Starlink de mare viteză, cu latență scăzută, amestecat cu perioade scurte de conectivitate slabă sau deloc”, transmite compania.

Funcționează atât de bine încât Musk s-a speriat de ruși

Deși incompletă, constelația de sateliți Starlink este suficient de bine dezvoltată pentru a oferi acces la internet de aproape oriunde în lume, relatează sursa amintită.

Cel mai bun exemplu al eficacității erviciului vine chiar de pe frontul din Ucraina, echipamentele Starlink oferite de compania lui Elon Musk având un rol decisiv în ce privește operațiunile de succes ale părții Ucrainiene.

Efectul a fost atât de proeminent încât Elon Musk a deconectat anumite echipamente folosite în scopul facilitării anumitor operațiuni militare îndreptate împotriva invadatorilor ruși, de teamă ca nu cumva ajutorul oferit de o companie privată americană să fie folosit drept pretext pentru escaladarea spre război direct între Rusia și NATO.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`