FAKE NEWS de manual: Cum a reușit AMBASADA RUSIEI la București să-și construiască o bază de date pe Facebook, folosind ca pretext o postare JIGNITOARE la adresa românilor

FAKE NEWS de manual: Cum a reușit AMBASADA RUSIEI la București să-și construiască o bază de date pe Facebook, folosind ca pretext o postare JIGNITOARE la adresa românilor

Ambasada Rusiei la Bucureşti a reuşit să stârnească revolta generală a Românilor după ce a transmis un mesaj în care schimbă istoria pentru a se arăta că că Armata Roșie nu a jefuit România, ci a eliberat-o de fascism.

Deşi pentru început pare greu de înţeles de ce ruşii aleg să provoace prin astfel de mesaje care provoacă emoţia internauţilor, explicaţia pare să fie una foarte clară, fiind o campanie bine ţintită.

Vlad Tăuşance, cunoscut drept specialistul care a coordonat comunicarea online a candidatului la preşedinţie Klaus Iohannis, reuşind să-i aducă acestuia mai mulţi fani pe Facebook decât are Angela Merkel sau Francois Hollande, explică cum de fapt ruşii au făcut această postare pentru a îşi ţinta utilizatorii pe care să îi atace ulterior cu ştiri false şi manipulare.

„Propaganda fără destinatar precis este degeaba. Marea miză în fake news este să ai segmentări cât mai precise pentru audiențele mesajelor tale. Nu are sens tactic să servești scandaluri sexuale libertinilor și patriotisme cosmopoliților. Este înfiorător de scump să comunici cu toată lumea, sperând că mesajul tău ajunge la cei pe care ți-i dorești. Așa că trebuie să-ți identifici atât susținătorii, cât și, mai ales, detractorii. Pe cei din urmă îi poți confuza prin mesaje contradictorii până la disonanță cognitivă și demisie ideologică”, arată Tăuşance pe Facebook.

Acesta arată că scandalul produce trafic bun, iar ceea ce se caută prin astfel de postări este fix obţinerea de zeci de mii de interacţiuni pentru că din aceşti oameni se alege ulterior audienţa.

„De ce să te oprești la 10-20.000 de oameni, când Facebook te lasă să extrapolezi, să lărgești audiența la grupuri de oameni cu interese și obiceiuri similare. Cu cât alegi un factor de multiplicare (procentaj) mai mare, cu atât mai generalistă (deci neperformantă) va fi audiența ta lookalike.

Pornești tiparnițele de fake news, bagi niște bani, și le faci creierii pilaf DOAR oamenilor care te enervează”, arată Teuşance.

Această sfidare a atras rapid un val de comentarii extrem de dure la adresa Rusiei, numeroşi utilizatori povestind ce au auzit de înaintaşi despre atitudinea rusească şi transmiţând şi mai multe mesaje pentru diplomaţi ruşi. (Detalii AICI)

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`