Google este anchetată de guvernul american cu privire la politica sa faţă de angajaţi în general, dar şi cu privire la concedierea unor angajaţi care-şi încurajaseră foștii colegisă ia parte la nişte proteste îndreptate împotriva conducerii companiei, relatează CNN.
Ancheta a fost demaratăîn urma iniţierii unui proces, săptămâna trecută, de către patru foşti angajaţi, care au acuzat Google că i-a concediat din cauză că s-au poziţionat împotriva unor decizii ale companiei, printre care şi semnarea unor contracte controversate cu guvernul american.
De cealaltă parte, Google a negat acuzaţii, precizând că: „I-am concediat pe cei patru indivizi pentru încălcări repetate şi intenţionate ale vechilor politici ale noastre de securitate. Nimeni nu a fost concediat pentru emitere unor îngrijorări sau pentru că a pus la îndoială activităţile companiei”.
Cei patru foşti angajaţi au negat, însă, acuzaţiile aduse de Google.
Mulți ani, Google a avut reputaţia locului „ideal” de muncă, compania punând (cel puţin la nivel declarativ) accentul pe transparență şi oferind numeroase avantaje angajaţilor săi.
În ultimii ani, însă, acea reputaţie a fost tot mai contestată din cauza unor scandaluri de hărţuire sexuală ce vizau persoane cu funcţii de conducere, a unor contracte militare, din cauza politicii (inadecvate) cu privire la schimbările climatice, din cauza ajutorului dat Chinei pentru a-şi face propriul motor de căutare „Google” şi nu în ultimul rând, din cauza politicilor cu privire la proprii angajaţi.