Apple a lansat iPhone 16, Apple Watch 10 și AirPods 4. Actualizările cu care speră să își convingă publicul să renunțe la dispozitivele mai vechi (FOTO, VIDEO)

Apple a lansat iPhone 16, Apple Watch 10 și AirPods 4. Actualizările cu care speră să își convingă publicul să renunțe la dispozitivele mai vechi (FOTO, VIDEO)
Sursa foto: Hepta.ro / DPA Images / Andrej Sokolow

Apple a dezvăluit luni o nouă generație a produselor sale, inclusiv iPhone 16, care se bucură de câteva actualizări impresionante despre care compania speră că i-ar putea convinge pe clienți să treacă la versiunea nouă, relatează CNN.

De la lansarea iPhone 12 în 2020, primul smartphone Apple cu conectivitate 5G, compania le-a oferit clienților prea puține motive pentru a cumpăra cea mai nouă generație. Camerele telefoanelor au ajuns în punctul în care sunt îndeajuns de bune pentru a satisface nevoile de zi cu zi fără schimbări majore de hardware.

În aceste condiții, în jur de 300 de milioane de utilizatori de iPhone nu și-au actualizat versiunea de telefon de mai bine de patru ani, conform statisticilor publicate luna trecută de analistul Dan Ives de la firma de investiții Wedbush. Prin urmare, vânzările de iPhone, care asigură jumătate din veniturile companiei, au fost lente.

În mod similar, Apple Watch și AirPods-urile au avut parte de îmbunătățiri mai degrabă incrementale în ultimii ani, prea puțin pentru a-i convinge pe clienți să plătească sute de dolari în plus pentru noile dispozitive.

Apple a lansat iPhone 16

Apple a precizat că iPhone 16 va fi primul model conceput special pentru inteligența artificială generativă. Atât versiunea standard, cât și cea Pro vor fi disponibile în magazine din 20 septembrie.

Noul smartphone vine cu o lățime de bandă cu 17% mai mare și are un procesor cu 40% mai rapid decât modelele anterioare. În plus, este prevăzut cu un geam ceramic cu 50% mai rezistent.

iPhone 16 va fi modelul de iPhone cu cea mai lungă durată de viață a bateriei dintre toate modelele de până acum și va permite folosirea camerei la o rezoluție 4K, cu 120 FPS. Va permite transformarea videoclipurilor în secvențe slow-motion după ce au fost înregistrate și va veni cu îmbunătățiri și la capitolul audio.

AirPods 4 și Apple Watch 10 vin și ele cu actualizări importante

AirPods 4 vor fi „cel mai confortabil” set de până acum, promite Apple. Au fost reconcepute astfel încât să încapă mai bine în urechile utilizatorilor.

Clienții se vor bucura de un control mai amplu în ceea ce privește redarea și oprirea muzicii, deschiderea și închiderea apelurilor. În plus, cutia va avea port USB-C.

Printre altele, vor avea opțiuni de „noise cancellation” și „transparency mode”, cea care le va permite utilizatorilor să audă totuși zgomotul ambiental.

Apple Watch 10 este cel mai subțire smartwatch Apple, dar are totuși cel mai mare ecran, fiind cu 30% mai mare decât cele pe care le aveau modelele anterioare. Se va încărca până la 80% în 30 de minute, iar bateria ține până la 18 ore.

Noul Apple Watch are senzor de temperatură a apei și poate fi scufundat până la adâncimi de 6 metri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)
21:46 - Care este orașul cu cel mai lung nume din lume? Este o destinație cunoscută și a ajuns și în Cartea Recordurilor
21:38 - Nicușor Dan, despre când va fi gata semaforizarea inteligentă în Bucureşti: Am atribuit studiul de fezabilitate. Pe bucăți, probabil cea mai rapidă – în 2 ani din acest moment (VIDEO)
21:29 - Nicușor Dan: Discuția de la Guvern despre traficul din Capitală a fost foarte tensionată. Am avut un șoc / Întreaga reglementare de urbanism a Bucureștiului a fost anulată de instanță / Discuții cu Ciolacu joi dimineață, la PMB (VIDEO)
21:13 - Primăria Capitalei va lansa drone împotriva țânțarilor. Care este prețul unui singur dispozitiv
21:13 - Pensionarilor ar urma să li se deconteze integral cheltuielile de mii de lei. Ce presupune acest proiect de lege depus în Parlament
20:58 - Secretara-şefă a Universităţii de Medicină din Bucureşti a fost găsită decedată într-un lac din Capitală
20:47 - Vasile Dîncu, despre achizițiile de lux făcute de Senat pentru protocol: Par costisitoare aceste lucruri, dar sunt, probabil, pentru întreg anul viitor, tot ceea ce vom avea pentru vizite oficiale (VIDEO)