Android 15 are o funcţie antifurt. Cum funcționează

Android 15 are o funcţie antifurt. Cum funcționează
Sursa foto: Shutterstock

Google introduce noi instrumente de siguranță bazate pe inteligență artificială în Android care poate bloca telefonul dacă hoții îl fură.

Cum funcționează funcția antifurt

Miliarde de telefoane Android primesc noi instrumente pentru a împiedica hoții de telefoane să vă acceseze informațiile și pentru a le încetini comportamentul criminal, a anunțat miercuri, 15 mai, Google la conferința sa pentru dezvoltatori I/O . Telefoanele Android vor folosi în curând inteligența artificială pentru a detecta automat când au fost smulse din mână și pentru a se bloca, ca parte a noilor modificări care includ adăugarea de protecție suplimentară pentru a vă securiza telefonul în cazul în care a fost furat, scrie Wired.

Actualizările – dintre care unele vor veni cu sistemul de operare Android 15, în timp ce altele vor fi compatibile cu telefoanele mai vechi – vin pe măsură ce companiile de telefonie introduc din ce în ce mai multe măsuri suplimentare în software-ul lor pentru a împiedica furturile de telefoane și pentru a proteja în continuare datele oamenilor.

Noi modificări la Android 15

Pe lângă instrumentele de telefon furate, Google introduce noi modificări la Android 15 care vor scana modul în care aplicațiile folosesc „permisiuni sensibile” în timp real pentru a detecta activitățile potențial suspecte ale aplicațiilor.

Instrumentele antifurt de la Google au fost concepute pentru a adăuga mai multă protecție înainte ca un telefon să fie furat, în timpul furtului și după ce un telefon a fost luat, explică Guo. În conformitate cu impulsul Google și al industriei tehnologice mai largi, unele dintre acestea au fost construite folosind inteligența artificială ca componentă cheie.

Noua funcție furtului de la Android folosește IA Google pentru a determina când ți-a fost smuls telefonul din mână. Dacă detectează acest lucru, ecranul telefonului va fi blocat automat. Folosind senzori pentru smartphone-uri, cum ar fi accelerometrul și giroscopul, Google și-a antrenat algoritmii pentru a detecta schimbările bruște în poziționarea telefonului și mișcările care ar putea indica că acesta a fost smuls.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:02 - Mihai Voicu (PNL), despre scandalul Nordis: “Comisia parlamentară în mod evident nu va putea să descurce lucrurile din punct de vedere legal până la alegeri” (VIDEO)
13:56 - Un nou segment din Autostrada Moldovei se deschide circulației. Conectează nodurile rutiere Buzău – Râmnicu Sărat
13:55 - Alexandru Dimitriu: Ponta, care ajunsese Pinocchio politic, a fost detronat de Ciolacu (VIDEO)
13:38 - ANM a emis cod portocaliu de vânt puternic. Ce zonă este vizată
13:32 - Raport secret: Iranul se apropie de nivelul necesar de uraniu pentru producerea armelor nucleare
13:26 - Ambasada României la Kiev își limitează activitatea la acțiuni cu caracter de urgență, în contextul evoluțiilor de securitate din Ucraina
13:21 - Nicușor Dan, despre necesitatea votării cu „DA” la referendum: Trecerea metroului în subordinea PMB, extinderea transportului public și multe alte investiții mari ar putea fi făcute dacă repartiția banilor între sectoare ar fi uniformă
13:15 - Virgil Guran (PNL): „Țara nu va rămâne neguvernată în cazul în care poporul nu votează în majoritate cu partidele de dreapta” (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Sunt julit și mușcat foarte mult pe partea dreaptă, dar eu folosesc foarte bine și piciorul stâng, și mâna stângă, sunt foarte intacte. Am ficat și duc. M-aș fi așteptat la altfel de campanie, dar o ducem și pe asta (VIDEO)
12:45 - Marcel Ciolacu, despre convorbirea cu Donald Trump: „Au fost vreo 20 de minute de discuții și urmează în perioada următoare să mai avem” / Ce a spus despre reacția lui Nicolae Ciucă (VIDEO)