Ziarul National Enquirer ar fi plătit un fost model Playboy cu 150.000 de dolari ca să nu vorbească despre relația sa cu Donald Trump

Ziarul National Enquirer ar fi plătit un fost model Playboy cu 150.000 de dolari ca să nu vorbească despre relația sa cu Donald Trump

În expunerea de fapte a procuraturii din Manhattan privind actul de acuzare se afirmă că societatea-mamă a National Enquirer, American Media Inc, a plătit o femeie care a susținut că a avut o relație sexuală cu Donald Trump.

Ziarul a cumpărat la un moment dat exclusivitate asupra unui articol despre Donald Trump care ar fi avut un copil în afara căsătorieipe care nu l-a mai publicat niciodată

„AMI a plătit în cele din urmă 150.000 de dolari către Femeia 1 în schimbul acordului acesteia de a nu vorbi despre presupusa relație sexuală, precum și pentru două coperte de revistă ale Femeii 1 și o serie de articole care urmau să fie publicate sub semnătura acesteia”, se arată în expunerea de fapte, citate de The Guardian.

„AMI a caracterizat în mod fals această plată în registrele și evidențele AMI, inclusiv în registrul general”.

Se crede că acea femeie este Karen McDougal, un fost model Playboy care spune că a avut o relație extraconjugală cu Trump. Wall Street Journal a relatat săptămâna trecută că marele juriu a audiat probe despre tranzacția financiară cu McDougal, precum și despre plățile de bani pentru tăcere către Stormy Daniels.

Potrivit expunerii de motive a procurorului districtual din Manhattan, compania mamă a National Enquirer, American Media, Inc, a cumpărat la un moment dat un articol despre Donald Trump care ar fi avut un copil în afara căsătoriei.

„[Î]n jurul lunii octombrie sau noiembrie 2015, directorul general al AMI a aflat că un fost portar al Trump Tower (denumit „Portarul”) a încercat să vândă informații privind un copil pe care pârâtul l-ar fi avut în afara căsătoriei”, se arată în expunerea de fapte.

„La indicațiile directorului general al AMI, AMI a negociat și a semnat un acord prin care i-a plătit portarului 30.000 de dolari pentru a dobândi drepturile exclusive asupra poveștii.

AMI a caracterizat în mod fals această plată în registrele și evidențele AMI, inclusiv în registrul general. AMI a cumpărat informațiile de la portar fără a investiga pe deplin afirmațiile acestuia, dar directorul general al AMI a ordonat ca afacerea să aibă loc datorită înțelegerii sale cu pârâtul și avocatul A.”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`