Zgomotul teribil produs de implozia submersibilului Titan. Sunetul a fost înregistrat de Marina SUA (AUDIO)

Zgomotul teribil produs de implozia submersibilului Titan. Sunetul a fost înregistrat de Marina SUA (AUDIO)
Foto: Hepta - DPA Images / Oceangate Expeditions

Marina Statelor Unite ale Americii ar fi detectat un semnal acustic provocat de implozia în care au murit pasagerii submersibilului Titan. Semnalul a fost recepționat înainte ca anunțul privind dispariția submersibilului să fie făcut public, informează npr.org, citat de Click!.

Amintim că submersibilul a suferit o implozie cauzată de presiunea uriașă de la fundul Atlanticului. Cei cinci pasageri n-au avut nicio șansă de supraviețuire, date fiind și materialele de slabă calitate din care era făcut aparatul.

„Au murit într-un mod în care nici măcar nu şi-au dat seama că urma să se întâmple asta. În altă ordine de idei, dintre multele moduri în care putem muri, acesta este nedureros”, a declarat Aileen Marty, fost ofițer de marină și profesor la Florida International University.

@ufonomenon #implosion #titan #oceangate #tiktok #trending ♬ original sound – Ufonomenon🇺🇲

Submersibilul Titan avea probleme de siguranță

Amintim că în submersibil se aflau miliardari care au plătit câte 250.000 de dolari ca să vadă rămășițele Titanicului de pe fundul oceanului. OceanGate, compania care opera aparatul, a pierdut contactul cu el duminică, la mai puțin de două ore de la începerea călătoriei. Abia joi au fost găsite rămășițele submarinului.

Un fost angajat al OceanGate a avertizat despre potențiale probleme de siguranță ale navei încă din 2018. Potrivit documentelor judecătorești din SUA, David Lochridge, directorul de operațiuni maritime al companiei, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la carena navei într-un raport de inspecție, dar avertismentele sale au fost ignorate

Specialiștii avertizează că reglementările insuficiente în industria submersibilelor pot duce la repetarea tragediei.

„Profesioniştii din această industrie stau acasă în acest moment şi se ţin de cap, spunându-şi: Ce mizerie, cum explicăm asta lumii, cum facem diferenţa între ceea ce fac majoritatea dintre noi şi ceea ce a făcut OceanGate?”, a susținut Ofer Ketter, președintele SubMerge.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`