Zelenski, refuzat de Academia americană de film pentru al doilea an consecutiv

Zelenski, refuzat de Academia americană de film pentru al doilea an consecutiv
Sursa Foto: Hepta - DPA Images / Sarsenov Daniiar/Ukraine Preside

Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenskiy, ar fi fost refuzat de organizatorii premiilor Oscar pentru al doilea an consecutiv.

Academia nu a făcut încă niciun comentariu cu privire la Zelenski

Potrivit Variety, Zelenski spera să apară în cadrul emisiunii din această duminică, dar cererea a fost respinsă. În ultimul an, el a apărut prin apel video în timpul premiilor Grammy și Globurilor de Aur și în cadrul unor festivaluri de film precum Cannes și, cel mai recent, Berlin.

Zelenski l-ar fi contactat pe Mike Simpson, un agent puternic al agenției WME, după ce clientul său Aaron Kaufman a co-regizat documentarul ucrainean Superpower realizat împreună cu Sean Penn, care i-a împrumutat anul trecut lui Zelenski unul dintre cele două Oscaruri ale sale.

Anul trecut, s-a comentat că producătorul executiv al Oscarurilor, Will Packer, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la acordarea de timp pentru discurs lui Zelenski, deoarece toți cei afectați de conflict sunt albi, iar tragediile anterioare în care au fost implicate persoane de culoare nu au primit aceeași atenție. În schimb, ceremonia a inclus un moment de reculegere.

Refuzul de anul acesta vine după ce un sondaj recent a arătat că americanii sunt mai puțin entuziasmați de ajutorul acordat Ucrainei.

La categoria „Cel mai bun documentar” din acest an figurează A House Made of Splinters (O casă făcută din așchii), care se concentrează asupra copiilor care și-au pierdut părinții în război.

Categoria cel mai bun film include Top Gun: Maverick, care în această săptămână a fost criticat după ce s-a aflat că filmul ar fi fost finanțat parțial de oligarhul rus Dimitry Rybolovlev.

Congresul Mondial Ucrainean, un grup de expați cu sediul în Toronto, și-a exprimat „îngrijorarea serioasă cu privire la influența Rusiei asupra industriei cinematografice de la Hollywood”. Paramount nu a comentat încă.

Academia nu a făcut încă niciun comentariu cu privire la Zelenski.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:46 - Lasconi: S-a ajuns la un record istoric de împrumuturi. Ciolacii nu au de gând să oprească această risipă. Dacă îi lăsăm să câștige alegerile, de anul viitor vom avea cu toții taxe și prețuri și mai mari
18:41 - Doi români stabiliți în Italia au fost șocați de prețurile dintr-un supermarket de la noi: „E scump în România, ce să facem, ne descurcăm cum putem”
18:20 - O navă s-a ciocnit cu alte două vapoare în Portul Constanţa. Imagini cu momentul impactului (VIDEO)
18:15 - Elev din Reșița, arestat după ce și-a bătut un coleg. Nu e prima dată când are probleme cu legea
18:15 - Se reduce perioada în care șoferii vor putea circula pe Transalpina. Între ce ore vor avea voie șoferii să circule pe drum
18:05 - O explozie a distrus un bloc din Adjud. O persoană a fost salvată de sub dărâmături de pompieri
17:51 - Guran (PNL), despre legea care-l ajută pe Iohannis să candideze la Senat: „Dacă unei singure persoane i se încalcă un drept, trebuie dată o lege și pentru o singură persoană” (VIDEO)
17:37 - Un polițist din Cluj a fost prins beat la volan. Bărbatul a intrat cu mașina într-un șanț și a refuzat drugtest
17:31 - Laurențiu Gîdei: Cu siguranță, din partea PSD nu se strâng și nu se vor strânge semnături pentru niciun altfel de candidat, exceptând candidații noștri (VIDEO)
17:25 - Victor Ponta redevine doctor: Curtea Supremă a anulat Ordinul Ministerului Educației prin care i s-a retras titlul. Decizia e definitivă