Zelenski le cere Regatului Unit și SUA să ia „decizii clare” cu privire la permisiunea de a folosi arme cu rază lungă de acțiune în adâncul Rusiei

Zelenski le cere Regatului Unit și SUA să ia „decizii clare” cu privire la permisiunea de a folosi arme cu rază lungă de acțiune în adâncul Rusiei
Foto: Hepta/Abaca Press / Pool/ABACA.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut să se ia „decizii puternice”, în timp ce și-a reiterat apelul pentru permisiunea de a folosi rachete de lungă distanță în Rusia, a informat agenția de presă AP.

Zelenski se bazează pe întâlnirea pe care o va avea cu Biden

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, și ministrul britanic de externe, David Lammy, se află astăzi la Kiev pentru discuții cu liderii ucraineni, potrivit The Guardian.

Zelenski a spus:
„Voi avea puțin mai târziu o discuție cu el (Blinken) și ministrul de externe al Regatului Unit. Nu cunosc toate detaliile conversației noastre. Voi fi gata să fiu deschis și sincer după aceste consultări.

Sunt optimist cu privire la decizia lor de a ne acorda permisiunea de a folosi distanțe lungi, din păcate asta nu depinde de optimismul meu. Depinde de optimismul lor. Să ne bazăm pe niște decizii clare în acest sens.

Pentru noi este foarte important pentru ziua de azi. Oricum, vă voi spune după întâlnire și oricum mă bazez pe dialogul meu cu președintele (Joe) Biden de luna aceasta.”

David Lammy, ministrul de externe britanic, a anunțat un sprijin de peste 600 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, a informat Reuters.

Guvernul Regatului Unit urmează să furnizeze sute de rachete suplimentare de apărare aeriană, zeci de mii de muniții suplimentare de artilerie și mai multe vehicule blindate, care urmează să fie livrate Ucrainei până la sfârșitul anului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:16 - Mircea Geoană: Salut vestea că o tânără precum Roxana Mînzatu va avea o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene. Totuși, România merita un portofoliu cu mai multă greutate
19:02 - Peste 600 de apeluri la 112 au fost semnalate în ultimele patru luni privind prezența urșilor în Prahova. În ce zone au fost observate cel mai mult animalele sălbatice
18:56 - Nicușor Dan, declarații la un șantier „ilegal” din București: Traficul e generat de sute de investiții nelegale deja finalizate. Altele sunt în curs și instituțiile statului nu fac nimic. Privatul a făcut profitul (VIDEO)
18:46 - Haos în Beirut. Cel puțin 8 morți și mii de răniți, printre care numeroși membri ai Hezbollah, după ce le-au explodat pagerele. Și ambasadorul Iranului la Beirut a fost rănit (VIDEO)
18:33 - Care a fost cea mai populară stațiune montană din România, pe vremea Comunismului? Era destinația favorită a soților Ceaușescu
18:18 - Proiect PNL: Românii cu pensii sub 3.000 de lei vor primi gratuit adeverințele necesare la noua recalculare. Fenechiu: Am cerut procedură de urgență pentru adoptarea legii (VIDEO)
18:06 - Ce români vor beneficia de bani de la stat pentru încălzirea pe timpul iernii? Premierul Marcel Ciolacu a explicat: „Ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul”
17:57 - Reacția unui cunoscut vlogger român, după ce a mers în mai multe magazine din Ucraina și a văzut cum sunt prețurile: “Cam aceasta este situația” (VIDEO)
17:55 - Femeie în stop cardiorespirator după un accident între un autobuz și un autoturism în Suceava. Au fost răniți și doi copii
17:40 - Câți ani ar putea să stea după gratii individul care a dat foc unei clădiri de la Palatul Parlamentului. Ce a declarat Poliția