Zelenski își va prezenta „planul de victorie” împotriva Rusiei în cadrul summitului UE. Care sunt principalele subiecte din cadrul reuniunii de la Bruxelles

Zelenski își va prezenta „planul de victorie” împotriva Rusiei în cadrul summitului UE. Care sunt principalele subiecte din cadrul reuniunii de la Bruxelles
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / ABACA

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat marți că l-a invitat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să-și prezinte „planul de victorie” pentru înfrângerea Rusiei la summitul UE care va avea loc săptămâna aceasta.

Zelenski caută aliați occidentali

Charles Michel a postat pe rețelele sociale că l-a invitat pe Zelenski „la summitul Consiliului European joi, 17 octombrie, pentru a face un bilanţ al ultimelor evoluţii ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei şi pentru a-şi prezenta planul de victorie”, conform Știrile ProTv.

Președintele ucrainean urmărește să obțină sprijinul altor alianți occidentali, în timp ce invazia Ucrainei de către Rusia intră în al treilea an.

Care vor fi subiectele de discuție din cadrul summit-ului

Printre subiectele dezbătute în cadrul reuniunii liderilor celor 27 de ţări ale Uniunii Europene care va avea loc joi la Bruxelles, se află și sprijinul militar pentru Kiev și consolidarea sectorului energetic al Ucrainei, care este deja afectat de invazia Rusiei.

Săptămâna trecută, Zelenski a efectuat mai multe vizite în capitalele europene, în special Berlin, Londra, Paris şi Roma, în timp ce ţara sa se confruntă cu o a treia iarnă pe timp de război.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:21 - PMP, Alternativa Dreaptă și PNȚ Maniu-Mihalache intră la alegerile parlamentare sub sigla Forța Dreptei. Eugen Tomac: Bucureștiul are nevoie de parlamentari harnici, care să fie alături de Nicușor Dan (VIDEO)
14:05 - Un șofer problematic din Pitești s-a încuiat în mașină când l-au oprit polițiștii. De ce a recurs la acest gest
14:01 - Simona Spătaru (USR): Suntem ancorați în a realiza un plan pentru următorul mandat al CGMB. Reforme pentru București înseamnă o clarificare clară a atribuțiilor, a felului în care sunt împărțiți banii (VIDEO)
13:59 - Accident înscenat în Reșița. Un bărbat a vrut să obțină o sumă uriașă de bani prin asigurarea RCA
13:50 - PSD nu se opune referendumului propus de Nicușor Dan. Ciolacu propune adăugarea unor întrebări legate de marile probleme ale locuitorilor Capitalei
13:41 - Sebastian Stan va juca rolul lui Donald Trump în filmul „The Apprentice”. Actorul a declarat că fostul președinte „ar trebui să fie recunoscător”
13:27 - Marele anunț al familiei regale a României. S-a născut nepotul Principesei Elena, Augustus Mihai
13:26 - Cadavrului unui bărbat plutea pe Bega, în dreptul unui bulevard din Timișoara
13:07 - Tragedie în Nigeria. Cel puțin 94 de persoane au murit, iar alte 50 au fost rănite în urma unei explozii
12:59 - Nicușor Dan, despre prima propunere din referendum: Împărțirea banilor din taxele și impozitele locale să o facă Consiliul General. Parlamentul nu are imaginea de detaliu a Bucureștiului (VIDEO)