Zelenski își exprimă mulțumirea față de partenerii săi: „Sosesc echipamente militare grele, artilerie şi sisteme de apărare antiaeriană”

Zelenski își exprimă mulțumirea față de partenerii săi: „Sosesc echipamente militare grele, artilerie şi sisteme de apărare antiaeriană”
Sursa Foto: Captură Video/ Facebook/ Volodimir Zelenski

Vineri, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a exprimat recunoștință față de anunțurile referitoare la noile tranșe de asistență militară din partea aliaților, esențiale pentru a spori ofensiva ucraineană în regiunea estică și mai ales în zona de sud, unde forțele armate ale Kievului au reușit să înainteze în pofida opoziției rusești, conform informațiilor furnizate de EFE.

Ucraina primește echipamente militare de la partenerii săi

Partenerii îşi onorează acordurile. Sosesc echipamente militare grele, artilerie şi sisteme de apărare antiaeriană. Continuăm să lucrăm la următoarele pachete. Mai multe informaţii în curând”, a postat liderul ucrainean pe Telegram.

Zelenski a exprimat opinia sa cu privire la recenta sosire a încă două sisteme antiaeriene germane IRIS-T SLS, a zece radare Ground Observer 12 și a transporturilor de marfă. Marea Britanie și-a asumat angajamentul de a spori capacitățile de apărare antiaeriană ale Ucrainei, încheind trei contracte pentru livrarea de astfel de echipamente în valoare totală de peste 114 de milioane de dolari, inclusiv sisteme UAS și CORTEX Typhon, scrie Ziare.com.

Elicoptere Mi-24B din Cehia și avioane F-16 din Țările de Jos și Danemarca

În același timp, Republica Cehă a anunțat că intenționează să furnizeze elicoptere de asalt Mi-24B de proveniență rusă către Kiev, fără a specifica însă cantitatea. Autoritățile ucrainene au salutat de asemenea decizia Washingtonului de a aproba furnizarea de avioane de vânătoare F-16 din Țările de Jos și Danemarca. Singura condiție pusă de Statele Unite pentru livrarea avioanelor F-16 a fost legată de pregătirea piloților ucraineni, un proces care, conform ziarului american The Washington Post, este prognozat să fie finalizat aproximativ în prima jumătate a anului 2024.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:28 - „De asta, copilul trebuie să îl culci la 22:00”. Mihaela Bilic clarifică misterul orelor de somn necesare zilnic. Câte ore trebuie să dormim, de fapt
18:13 - Octavian Berceanu: Avem potențialul de a atrage milioane de turiști, să câștigăm bani și să tratăm urșii într-un mod exemplar la nivel de Europa, cel puțin, și nu o facem pentru că nu avem oameni implicați (VIDEO)
18:06 - Un sortiment de pâine este retras de pe rafturile magazinelor. Care este motivul și ce trebuie să facă cei care l-au cumpărat
18:00 - Surse: Cocaină găsită în 16 tone de pulpă de fructe congelată, în Portul Constanța. Captură-record pentru Poliția Română și DIICOT, în cadrul operațiunii „Exotic”
17:45 - Mai multe convoaie militare se vor deplasa în mai multe zone din Transilvania și Moldova. Care este motivul
17:45 - Încercările prin care a trecut Sebastian Stan pentru a putea interpreta rolul său în filmul„A different man”: “M-am simțit neajutorat în acele situații”
17:38 - Măsurile Guvernului pentru a proteja sănătatea mintală a tinerilor. Natalia Intotero: Problemele de anxietate, stările depresive au dus la refugiul în consum de droguri (VIDEO)
17:38 - Casele de Pensii au început să distribuie deciziile de revizuire. Câte pensii au fost calculate greșit
17:17 - În ce stadiu sunt locomotivele folosite de CFR Călători? Mecanicii atârnă cărămizi pe motoarele vechi de peste 60 de ani
17:17 - Rusia ia în calcul să interzică „propaganda” pentru un stil de viață „fără copii”