Zelenski i-a mulțumit României pentru sistemul Patriot: ”Sunt recunoscător pentru acest pas de asistenţă”

Zelenski i-a mulțumit României pentru sistemul Patriot: ”Sunt recunoscător pentru acest pas de asistenţă”
Foto: Hepta/Abaca Press / Pool/ABACA.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit României marţi seară, 3 septembrie, pentru sistemul Patriot pe care Parlamentul de la Bucureşti a aprobat să-l transfere Ucrainei.

Zelenski, recunoscător României

Anunţând că a avut o reuniune cu şefii de stat major cu care a discutat despre utilizarea sistemelor de apărare aeriană şi despre protejarea oraşelor şi comunităţilor ucrainene, Zelenski a spus: „Ne bazăm pe (sistemul) Patriot, pe care România se pregăteşte să îl transfere. Sunt recunoscător pentru acest pas de asistenţă din partea României.

Acesta este un lucru care va sprijini cu adevărat poporul nostru, ţara noastră, întreaga noastră regiune”, a declarat Zelenski în discursul său video pe care îl adresează compatrioţilor în fiecare seară.


El a spus că a identificat împreună cu comandanţii ucraineni măsuri pentru a face mai eficiente sistemele pe care le Ucraina le are deja. „De asemenea, lucrăm pentru a obţine protecţie suplimentară pentru Ucraina”, a menţionat Zelenski, precizând: „Desigur, continuăm să lucrăm cu toţi partenerii pentru soluţii mai puternice care să ne sprijine apărarea – pentru soluţii cu rază lungă de acţiune care ar putea distruge o parte semnificativă a rachetelor balistice ruseşti înainte ca acestea să fie lansate”.

El le-a mai spus ucrainenilor că a vorbit cu comandantul armatei, generalul Oleksandr Sîrski, despre situaţia de pe front şi susţine că „există soluţii pentru consolidarea poziţiilor” ucrainene în direcţia Pokrosvsk, un nod strategic din estul Ucrainei, care în prezent este zona cea mai fierbinte a frontului, în condiţiile în care armata rusă anunţă aproape zilnic că reuşeşte să înainteze.

În ceea ce priveşte incursiunea ucraineană transfrontalieră din regiunea rusă Kursk, Zelenski a anunţat scurt: „Operaţiunile active din regiunea Kursk continuă să alimenteze fondul de schimb pentru ţara noastră”. El s-a referit la capturarea de teritorii şi prizonieri de război care să fie apoi folosiţi ca monede de schimb cu ruşii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`