Zelenski: „Cine nu luptă pe linia frontului trebuie să ajute lupta. Nu în baruri, nu în cluburi” / Ce a mai transmis președintele ucrainean

Zelenski: „Cine nu luptă pe linia frontului trebuie să ajute lupta. Nu în baruri, nu în cluburi” / Ce a mai transmis președintele ucrainean
Foto: Hepta - DPA Images Alexander RozhenyukUkrainian Pr

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că toți cetățenii țării ar trebui să lupte pentru Ucraina, nu doar cei de pe front, pentru că este vorba despre o cauză națională.

„Ucraina este în război. Şi cei care nu luptă pe linia frontului trebuie să ajute lupta. Nu în baruri, nu în cluburi, nu în curse de stradă sau vreun fel de consum ostentativ”, a spus președintele Zelenski.

Zelenski, vizită în Donețk. Care sunt nevoile de pe linia frontului

Volodimir Zelenski a afirmat vizita în regiunea Donețk, unde a vorbit cu comandanții despre nevoile de pe linia frontului.

„Întotdeauna este o imagine de ansamblu, sunt rapoarte despre fiecare direcţie, despre fiecare brigadă. Dar este important să vorbeşti direct cu războinicii despre experienţa de război a celor care sunt pe teren. Astăzi am avut discuţii detaliate, sincere. Am discutat despre ofensiva noastră, despre livrările pentru trupe, despre capacităţile comandanţilor, despre ce capacităţi sunt acum şi cum ar trebui să fie. Arme şi muniţie puţină. Reparaţii de echipamente”, a mai spus președintele ucrainean.

Una dintre problemele care persistă pe frontul de luptă este transportul pentru evacuarea răniților și timpul evacuării. De asemenea, președintele Zelenski a menționat că una dintre cele mai importante sarcini este creșterea producției ucrainene de drone Leleka, Fury, dar și livrările de la parteneri.

„Este foarte important ca toţi oficialii din sistemul de apărare să perceapă această sarcină aşa cum este ea rostită pe linia frontului. Dronele sunt consumabile şi ar trebui să fie atâtea câte este nevoie – câte au nevoie războinicii noştri – pentru a salva vieţi şi a asigura rezultate în lupte. Sunt multe de făcut în zona aceasta şi este prea devreme să spunem că facem destul”, a adăugat Zelenski.

Toată lumea trebuie să lupte pentru Ucraina

Zelenski susține că ce se întâmplă în țara sa este o cauza națională, motiv pentru care toată lumea trebuie să lupte pentru aceasta.

„Toată lumea este în război. Ucraina este în război. Şi cei care nu luptă pe linia frontului trebuie să ajute la luptă. Nu în baruri, nu în cluburi, nu în curse de stradă sau vreun fel de consum ostentativ, ci prin a-i ajuta pe războinici într-un fel anume. Asta ca să nu spun mai multe”, a mai spus președintele ucrainean, conform stirileprotv.ro.

Liderul de la Kiev afirmă că binele Ucrainei este principiul-cheie, subliniind că: „Acum este apărare. Acum este război”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:13 - „O veveriţă are mai multe drepturi decât o fată în Afganistanul de astăzi”. Discursul ținut de Meryl Streep, cu ocazia Adunării Generale a ONU
23:57 - Cele mai bune ceaiuri pentru un somn odihnitor. Ce alte beneficii au
23:49 - Accident grav în Caraș-Severin. Un bărbat a murit după o coliziune frontală între două mașini
23:32 - Sora lui Kim Jong Un a criticat prezența unui submarin nuclear american în portul din Busan. Consideră că este o ambiție de „de a-şi arăta forţa şi de a spori ameninţarea”
23:26 - Rareș Bogdan: Ciolacu minte pentru că îi este frică de baronii PSD care l-au luat captiv. PSD vrea toată puterea și este un pericol mortal pentru România
23:14 - Mihai Daraban (CCIR): Cel mai bun sondaj de opinie în rândul consumatorului este cifra de la import. INS ar trebui să fie mult mai deschis pieței (VIDEO)
23:10 - Patru bărbați suspectați că ar fi distribuit ilegal conținut pe internet au fost duși la audieri. Ar fi piratat transmisiuni ale posturilor de televiziune și alte platformelor de streaming
23:02 - O femeie din Bistrița-Năsăud a fost tâlhărită și aruncată din mașină de către șoferul care o luase la ocazie. Bărbatul a fost prins de polițiști
22:49 - Mihai Daraban (CCIR): Un brand românesc cu valoare adăugată mare nu prea avem. Acesta este păcatul țărilor foste comuniste, care dintr-o anumită relaxare au devenit subcontractori la marile concerne vest-europene (VIDEO)
22:39 - Cum poți să începi să economisești bani în fiecare lună fără să renunți la lucrurile care îți plac