Zelenski a vorbit pentru prima oară, de la începutul ofensivei din Kursk, despre obiectivele armatei sale. Care este scopul invaziei ucrainenilor din Rusia

Zelenski a vorbit pentru prima oară, de la începutul ofensivei din Kursk, despre obiectivele armatei sale. Care este scopul invaziei ucrainenilor din Rusia

Ofensiva ucrainenilor din Kursk continuă, după ce armata lui Zelenski a aruncat în aer un al doilea pod de pe teritorul rus. Președintele ucrainean a explicat pentru prima dată de la începutul invaziei în Rusia care este scopul armatei sale.

130.000 de civili au fost evacuați în urma invaziei ucrainenilor

Pentru prima dată de la începutul ofensivei din Kursk, Volodimir Zelenski a spus că motivul invaziei este de a crea o zonă tampon. Oficialii ruși susțin că în urma invaziei au fost evacuați peste 130.000 de civili, potrivit observatornews.ro. 

„Este vorba despre distrugerea a cât mai multe dintre forţele Rusiei şi desfăşurarea a cât mai multe acţiuni contraofensive posibile. Aceasta include crearea unei zone tampon pe teritoriul agresorului, adică operaţiunile noastre din regiunea Kursk”, a declarat Volodimir Zelenski.

Ofensiva din Kursk a fost declanșată pe 6 august, când trupele ucrainene au străpuns granița de vest a Rusiei. Conform autorităților, 130.000 de civili au fost evacuați din vestul țării, iar televiziunea de stat vorbește deja despre înfrângerea Rusiei.

„Dacă astfel de gafe se repetă, am putea pierde. Acesta nu este defetism! Şi nici alarmism! Este pur şi simplu o înţelegere clară a preţului pe care noi şi patria noastră va trebui să îl plătim”, a declarat Karen Shakhnazarov, regizor.

Ucraina a mai distrus un pod din regiunea Kursk

Ucraina a distrus ieri încă un pod din regiunea Kursk, la doar două zile după un atac asemănător, care a lăsat districtul Glușkovo complet izolat.

„Este esenţial ca Ucraina să devină în această toamnă chiar mai puternică decât a fost înainte. Băieţii noştri se descurcă foarte bine pe toate fronturile. Cu toate acestea este nevoie de o livrare mai rapidă a proviziilor de la partenerii noştri. În război nu există vacanţe. Mă adresez în special Statelor Unite, Regatului Unit şi Franţei”, a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Conform jurnaliștilor publicației Wall Street Journal, Rusia a retras 5.000 de soldați din Ucraina şi i-a trimis în Kursk. Totuși, pentru a ține piept ofensivei Kievului, armata lui Putin ar avea nevoie de patru ori mai mulţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`