Zeci de persoane s-au îmbolnăvit după ce au mâncat scoici. O toxină periculoasă pentru oameni, detectată în fructele de mare. Simptomele sunt extrem de grave

Zeci de persoane s-au îmbolnăvit după ce au mâncat scoici. O toxină periculoasă pentru oameni, detectată în fructele de mare. Simptomele sunt extrem de grave
Sursa foto: unsplash

Zeci de persoane au avut de suferit după ce au mâncat niște scoici.

Ce presupune intoxicația paralitică cu crustacee

Cel puțin 20 de oameni au fost afectați de intoxicația paralitică cu crustacee. Aceasta este cauzată de saxitoxină, o toxină naturală produsă de alge. Autoritățile au decis interzicerea pescuitului de scoici.

Un focar „fără precedent” de otrăvire cu crustacee a forțat autoritățile din Oregon (SUA) să închidă întregul stat de coastă pentru recoltarea de midii, informează Sky News.

Cel puțin 20 de persoane din acea zonă s-au îmbolnăvit după ce au consumat acele moluște.

Statul a închis, de asemenea, anumite părți ale coastei pentru a recolta fructele de mare, cum ar fi, scoici și stridii.

„Am avut un eveniment de otrăvire cu crustacee în Oregon pe care nu l-am văzut niciodată în stat. Natura fără precedent a focarului s-a datorat atât numărului de specii afectate, cât și numărului de oameni care s-au îmbolnăvit”, a spus Matthew Hunter, managerul programului de crustacee al Departamentului de Pește și Faună Sălbatică din Oregon, conform Sky News.

Niveluri crescute de toxine a fost detectate pentru prima dată în crustaceele de pe coasta centrală și de nord a statului pe data de 17 mai, a mai specificat Matthew Hunter.

Ce au transmis oficialii din domeniul sănătății

Oficialii din domeniul sănătății le cer persoanelor care au recoltat sau consumat crustacee din Oregon, începând cu 13 mai, să completeze un sondaj care este menit să ajute anchetatorii să identifice cauza focarului și numărul de persoane care s-au îmbolnăvit.

Această otrăvire este cauzată de saxitoxină, o toxină naturală produsă de alge, potrivit Autorității de Sănătate din Oregon.

Saxitoxina este o neurotoxină puternică și cea mai cunoscută toxină paralizantă a crustaceelor. Dacă ajunge în corpul omului, de obicei prin consumul de crustacee contaminate, poate provoca boala cunoscută sub numele de intoxicație paralitică cu crustacee.

Ce simptome apar după intoxicația paralitică cu crustacee

Cei care mănâncă crustacee contaminate cu niveluri ridicate de saxitoxină încep, de obicei, să se simtă rău în decurs de 30 până la 60 de minute. Simptomele includ amorțeală la nivelul feței, vărsături, diaree și chiar dificultăți de respirație și bătăi neregulate ale inimii, în cazurile severe.

Important de specificat este că nu există un antidot pentru această otrăvire, dar tratamentul pentru cazurile severe poate necesita ventilatoare mecanice pentru a ajuta pacienții să respire.

Autoritățile au transmis că gătitul sau congelarea crustaceelor ​​contaminate nu ucid toxinele și nu le face să fie consumate în siguranță.

Oficialii din statul vecin Washington au închis, de asemenea, coasta Pacificului pentru recoltarea de crustacee, inclusiv scoici și stridii, a arătat o hartă a siguranței crustaceelor ​​realizată de departamentul de sănătate al statului Washington.

Departamentul de agricultură din Oregon spune că va continua testarea pentru toxinele crustaceelor ​cel puțin de două ori pe lună, când mareele și vremea o vor permite.

Redeschiderea unei zone închise pentru biotoxine necesită două teste consecutive care arată că nivelurile de toxine sunt sub un anumit prag, potrivit agenției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi