Zeci de copii s-au înecat în India, în timpul festivalului hindus, din cauza inundațiilor extreme

Zeci de copii s-au înecat în India, în timpul festivalului hindus, din cauza inundațiilor extreme
Foto: Pixabay.com

Cel puțin 46 de persoane s-au înecat, majoritatea copii, în timp ce se scăldau în râuri și iazuri umflate de recentele inundații, în timpul sărbătoririi unui festival religios hindus celebrat de milioane de oameni în India, potrivit The Guardian.

Incidentele mortale sunt frecvente în timpul festivalurilor religioase majore din India

Printre morți se numără 37 de copii și șapte femei care s-au înecat în statul Bihar, din est, în incidente împrăștiate în 15 districte, au declarat joi autoritățile.

Devotații sărbătoreau festivalul anual Jivitputrika Vrat, în timpul căruia femeile postesc timp de 24 de ore și se roagă pentru bunăstarea copiilor lor. Femeile călătoresc spre râurile și iazurile din zonele apropiate pentru a se scălda, uneori însoțite de copiii lor.

Guvernul statului Bihar a anunțat despăgubiri de 4.784 de dolari pentru familiile fiecăruia dintre cei decedați.
Incidentele mortale sunt frecvente la lăcașurile de cult în timpul festivalurilor religioase majore din India care determină milioane de oameni să facă pelerinaje la locurile sfinte.

Anul trecut, presa locală a raportat că 22 de persoane s-au înecat într-o perioadă de 24 de ore în Bihar, majoritatea în timp ce participau la același festival.

Cel puțin 116 persoane au murit călcate în picioare în iulie la o adunare religioasă hindusă supraaglomerată din statul Uttar Pradesh, cea mai gravă tragedie din mai bine de un deceniu.

Ploile musonice din India au început să se retragă cu aproape o săptămână mai târziu decât în ​​mod normal

India este lovită de ploi torenţiale şi inundaţii extreme în fiecare an în timpul sezonului musonic iunie-septembrie. Musonul este vital pentru agricultură și, prin urmare, pentru mijloacele de trai a milioane de fermieri.

Dar este, de asemenea, responsabil pentru distrugerea pe scară largă în fiecare an, sub formă de alunecări de teren și inundații care ucid sute de oameni în Asia de Sud.

Peste 200 de persoane au fost ucise în statul Kerala, din sudul Indiei, în iulie, când ploile musonice torenţiale au provocat alunecări de teren care au îngropat plantaţiile de ceai sub tone de roci şi sol.

Ploile musonice din India au început să se retragă din nord-vestul țării la începutul acestei săptămâni, cu aproape o săptămână mai târziu decât în ​​mod normal, a declarat Departamentul Meteorologic al Indiei, condus de stat.

Experții spun că schimbările climatice cresc numărul de evenimente meteorologice extreme în întreaga lume, proiectele de îndiguire, defrișare și dezvoltare din India exacerbând bilanțul uman.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`