Zborurile dintre UE și Marea Britanie, ANULATE după Brexit? "Va fi un SUICID economic. Va fi un DEZASTRU"

Zborurile dintre UE și Marea Britanie, ANULATE după Brexit? "Va fi un SUICID economic. Va fi un DEZASTRU"
Foto: cityshuttle.ro

Președintele companiei aeriene low-cost RyanAir a declarat că zborurile dintre Marea Britanie și UEar putea fi anulate după Brexit, potrivit Știrile Pro TV.

Michael O'Leary a făcut declarația marți în Parlamentul European, unde a susținut că plecarea Marii Britanie din uniune ar putea fi urmată de suspendarea zborurilor dintre Regat și statele membre blocului comunitar european.

Înțelegerea "Ceruri deschise" permite companiilor aeriene ale UE, inclusiv a celor înregistrate în Marea Britanie, să opereze în oricare dintre statele membre. Celelalte sectoare sunt nevoite să se supună prevederilor Organizației Mondiale a Comerțului.

O'Leary a declarat că o măsură în această privință ar trebui luată până în luna septembrie a anului 2018.

"Nu vor mai există zboruri între Marea Britanie și Europa pentru o perioadă de câteva săptămâni sau luni după martie 2019. Nu există o convenție, deci nu avem o bază legală, ceea ce va duce la anularea zborurilor", a declarat O'Leary.

Oficialul RyanAir este de părere că statul britanic se află într-o poziție inferioară.

"Cred că este în imposibilitate deoarece nu există binevoitori europeni față de Marea Britanie

Brexitul va una dintre cele mai mari decizii economice de suicid din istorie. Această va fi un dezastru real", susține președintele companiei RyanAir.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`