Xi Jinping l-a asigurat pe Joe Biden că Beijingul nu se va implica în scrutinul din SUA / Fost director american: „2024 ar putea fi mult mai diferit de alți ani electorali”

Xi Jinping l-a asigurat pe Joe Biden că Beijingul nu se va implica în scrutinul din SUA / Fost director american: „2024 ar putea fi mult mai diferit de alți ani electorali”
Sursa foto: Twitter (X) -Fouled Anchor 🍊 @anchor_fouled

Xi Jinping l-a asigurat pe președintele SUA, Joe Biden, că Beijingul nu se va implica în scrutinul prezidențial american. Mesajul a fost repetat de către ministrul chinez de Externe, Wang Yi, potrivit CNN.

În luna noiembrie, Xi Jinping a dat asigurări la summitul din California cu privire la faptul că Beijingul nu va lansa nicio ingerință în scrutinul SUA programat în noiembrie.

De teama unor interferențe electorale, Joe Biden a adus în discuție acest subiect, însă Xi Jinping a subliniat că Beijingul nu va avea nicio implicare în afacerile politice interne din SUA.

Poziția Chinei, afirmată și de ministrul chinez de Externe, Wang Yi

Ministrul chinez de Externe, Wang Yi, a reafirmat acum câteva zile poziția Chinei, când s-a întâlnit în Thailanda cu Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Națională al președintelui Biden.

În ultima perioadă, posibilele ingerințe electorale chineze au fost abordate de mai multe ori de oficialii de la Washington și Beijing. Aceste discuții evidențiază riscurile repetării situației din 2016, atunci când serviciile secrete ruse au obținut prin atacuri informatice documente ale Partidului Democrat din SUA pentru afectarea imaginii lui Hillary Clinton în campania electorală prezidențială.

Chris Krebs: 2024 ar putea fi mult mai diferit de alți ani electorali

Fostul director al Agenției americane pentru Securitatea Cibernetică a Infrastructurii, Chris Krebs, a declarat că „Pe fondul creșterii tensiunilor geopolitice și ținând cont de mediul politic haotic din SUA, vor fi motive și oportunități pentru o serie de amenințări asupra scrutinului de anul acesta. Dacă introducem în ecuație și sistemele de inteligență artificială, 2024 ar putea fi mult diferit de alți ani electorali”.

Chiar dacă Xi Jinping a oferit asigurări cu privire la neimplicarea Beijingului în scrutinul SUA, oficialii americani se îndoiesc de vizibilitatea pe care liderul chinez o are asupra activităților serviciilor secrete chineze.

Încă din 2020, Beijingul a emis directive adresate serviciilor chineze în sensul „intensificării eforturilor de influențare a politicilor din SUA și a opiniei publice în favoarea Chinei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`