Xi Jinping, discuție cu Olaf Scholz și Emmanuel Macron, pe tema crizei din Ucraina. Îndemnul președintelui chinez

Xi Jinping, discuție cu Olaf Scholz și Emmanuel Macron, pe tema crizei din Ucraina. Îndemnul președintelui chinez
Xi Jinping / Foto: Hepta, Brian Smith

Xi Jinping a fost destul de rezervat până acum, de la declanșarea conflictului militar din Ucraina. Președintele din China a avut marți o discuție cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei și cu Emmanuel Macron, președintele Franței.

În cadrul discuției telefonice, Xi Jinping a îndemnat la „cea mai mare reținere” în războiul din Ucraina și și-a exprimat „îngrijorarea profundă” față de ceea ce se petrece în statul condus de către Volodimir Zelenski, informează presa internațională.

China, autodeclarat un partener de încredere al Rusiei

Totodată, regimul Xi Jinping nu condamnă Rusia pentru invazia din Ucraina. Regimul de la Beijing este recunoscut drept un partener de încredere al Moscovei.

De curând, un purtător de cuvânt al lui Xi Jinping a recunoscut că relațiile dintre China și Rusia sunt puternice „ca o piatră”.

Totodată, oficialul de la Beijing a transmis că administrația Xi Jinping va face tot posibilul pentru ca tensiunile din Ucraina să fie temperate. Mai mult, China este pregătit să-și asume un rol de mediator, susține Wang Yi, diplomat chinez.

Luni, şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a discutat cu ministrul chinez de Externe Wang Yi pentru a doua oară de la începutul invaziei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`