William Anders, astronautul care a realizat o fotografie istorică de pe orbita lunară în Apollo 8, s-a prăbușit cu un avion de mici dimensiuni

William Anders, astronautul care a realizat o fotografie istorică de pe orbita lunară în Apollo 8, s-a prăbușit cu un avion de mici dimensiuni
Foto: Pixabay

William Anders, care care în urmă cu 55 de ani realiza o fotografie istorică de pe orbita lunară în contextul misiunii Apollo 8, a murit într-un accident aviatic la vârsta de 90 de ani, a anunțat familia fostului astronaut american, potrivit AFP preluată de France 24.

William Anders s-a prăbușit cu un avion de mici dimensiuni

Anders pilota un avion de mici dimensiuni, care s-a prăbușit în largul coastei statului Washington, vineri dimineață, conform precizărilor făcute de fiul său pentru presa americană. Fostul astronaut era singur în avion.

Trupul neînsuflețit a fost recuperat de o echipă de scafandri, a anunțat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, citat de The Seattle Times.

William Anders a fost membru al misiunii Apollo 8 în decembrie 1968 și a fost unul dintre primii oameni care au ajuns pe orbita Lunii, alături de Frank Borman și James Lovell.

Echipajul a încercuit Luna de 10 ori, dar nu a aterizat pe suprafața lunară. Avea să revină pe Terra pe 27 decembrie 1968.

La acea vreme, Anders avea să imortalizeze o imagine memorabilă cu planeta noastră.

Fotografia de pe orbita lunară a rămas în istorie drept „Earthrise”

Așa-numita fotografie „Earthrise” este considerată de mulți drept o imagine-cheie din istoria lumii și a fost nominalizată de Life Magazine printre cele „100 de fotografii care au schimbat lumea”.

O versiune originală a pozei a fost vândută în cadrul unei licitații la Copenhaga, în 2022, pentru 11.800 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale