Washington Post: Obama le-a spus aliaților că prestația slabă a lui Biden din dezbaterea cu Trump îi complică misiunea în cursa prezidențială. Al 44-lea președinte era îngrijorat și înainte

Washington Post: Obama le-a spus aliaților că prestația slabă a lui Biden din dezbaterea cu Trump îi complică misiunea în cursa prezidențială. Al 44-lea președinte era îngrijorat și înainte
Sursa foto: Hepta - Abaca Press / Douliery Olivier/ABACA

Fostul președinte Barack Obama le-ar fi spus aliaților săi că prestația slabă a lui Joe Biden din cadrul dezbaterii de săptămâna trecută îi va complica misiunea în cursa prezidențială, potrivit Washington Post și New York Post.

Obama era îngrijorat și înaintea dezbaterii

Barack Obama considera deja că drumul lui Joe Biden spre al doilea mandat prezidențial va fi unul complicat, dar acum crede că perspectivele președintelui în funcție de a fi reales sunt și mai precare, a relatat Washington Post, invocând surse familiare cu afirmațiile făcute de fostul președinte în discuțiile cu democrații care l-au contactat.

Al 44-lea președinte al Statelor Unite l-a contactat după dezbatere pe Joe Biden, fostul său vicepreședinte, și s-a oferit să îl consilieze în cursa prezidențială, mai notează Washington Post.

Un purtător de cuvânt al campaniei lui Joe Biden a declarat că președintele în exercițiu este „recunoscător” să aibă „sprijinul neclintit” al fostului său șef.

Obama recunoscuse public că prestația lui Biden a fost una slabă

Barack Obama recunoscuse public că prima dintre cele două dezbateri prezidențiale programate pentru acest an a mers prost pentru Joe Biden, însă nu comentase – cel puțin nu public – impactul prestației dezastruoase pe care a avut-o actualul președinte.

Washington Post susține că Obama este îngrijorat de multă vreme în ceea ce privește șansele lui Joe Biden de a obține o nouă victorie în fața lui Donald Trump, precum și că l-a avertizat pe Biden în mai multe rânduri cu privire la cât de greu îi va fi să obțină un al doilea mandat.

Le-ar fi spus aliaților chiar și înainte de dezbatere că este îngrijorat de situația din cursă.

Pe de altă parte, potrivit Washington Post, Barack Obama încă nu a ajuns la concluzia că Biden ar trebui să se retragă din cursă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`