Washington Post deschide un birou la Kiev

Washington Post deschide un birou la Kiev
Foto: pixabay.

Ziarul american The Washington Post se extinde și deschide un birou la Kiev. Echipa ziarului va fi condusă de Isabel Khurshudyan, corespondentul principal va fi Max Berak, potrivit site-ului oficial al publicației.

Jurnaliștii se mută în capitala Ucrainei

Jurnaliștii spun că această mișcare semnalează angajamentul pe termen lung al ziarului de a acoperi războiul Rusiei împotriva Ucrainei, deoarece acesta este unul dintre cele mai discutate subiecte la nivel mondial.

„Timp de mai multe luni, Washington Post a alocat resurse considerabile pentru acoperirea tensiunilor de-a lungul graniței ruso-ucrainene.

Pe măsură ce războiul intră în faza sa prelungită, Biroul ne va permite să raportăm intens, direct de pe teren și să ne asigurăm că oferim materiale de calitate pentru mai mulți cititori”, precizează redactorul Jehl Douglas.

Fostul corespondent al biroului de la Moscova Khurshudyan activează în Ucraina din luna ianuarie, în timp ce Verak, fostul șef al biroului din Nairobi, lucrează în Ucraina de două luni.

Aceștia vor conduce o echipă formată din reporterul ucrainean David Stern, precum și corespondenți, fotografi și jurnaliști video care vor lucra prin rotație.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`