Volodimir Zelenski: Ucraina va pregăti un plan de pace până la sfârşitul lunii noiembrie

Volodimir Zelenski: Ucraina va pregăti un plan de pace până la sfârşitul lunii noiembrie
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / ABACA

Volodimir Zelenski a declarat că până la finele lunii noiembrie va fi gata un plan pentru obţinerea păcii. Totuși, președintele ucrainean a punctat că focul nu poate înceta atât timp cât rușii continuă să ocupe teritoriul țării sale, informează Ukrainskaia Pravda.

Ucraina pregătește un plan de pace

Volodimir Zelenski a făcut aceste afirmații într-un interviu înregistrat vineri la Kiev de televiziunea publică japoneză NHK. Acesta a precizat că va începe discuții relevante cu mai multe state privind integritatea teritorială şi alte probleme care țin de acest proces de pace.

„Răbdarea, sprijinul şi presiunea diplomatică vor ajuta ca acest război să aibă un sfârșit just. Dacă SUA şi ţările europene rămân unite, presiunea va fi suplimentară şi va arăta Moscovei că nu are nicio şansă”, a declarat Volodimir Zelenski, pentru NHK.

Zelenski îl invită pe Trump în Ucraina

Oficialii de la Kiev au avut discuții atât cu Kamala Harris, cât și cu Donald Trump, candidații la prezidențialele americane din noiembrie.

„Trump mi-a spus că e disponibil pentru întrebări şi că am numărul său de telefon”, a mai spus Zelenski.

El a mai afirmat că l-a invitat pe Trump la Kiev: „Dacă dl Trump vrea să ştie ceva despre Ucraina, poate veni să vadă cu ochii lui sau să mă întrebe pe mine”.

În același interviu, Volodimir Zelenski a vorbit despre sprijinul pe care Japonia l-a acordat țării sale: „Ne-a oferit sprijin economic, umanitar, tehnic. Ne-a ajutat atât de repede. A fost prima ţară din afara NATO care a semnat un acord de cooperare în domeniul securităţii cu Ucraina”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)