Volodimir Zelenski, despre războiul din Ucraina: „Israelul este permanent în stare de război. Este posibil să trăiești așa” / Ce a mai declarat președintele ucrainean

Volodimir Zelenski, despre războiul din Ucraina: „Israelul este permanent în stare de război. Este posibil să trăiești așa” / Ce a mai declarat președintele ucrainean
Foto: Hepta - DPA Images

Volodimir Zelenski nu se declară optimist în ceea ce privește pacea cu Rusia. Recent, el a declarat că Israelul este permanent în stare de război și că se poate trăi și așa. De asemenea, președintele ucrainean a mai menționat că Ucraina produce mai multe tipuri de rachete, printre care Neptun, Stuhna, Crosair.

Zelenski nu este prea optimist în privința păcii cu Rusia

„Producem diferite tipuri de rachete, Neptun, Stuhna, Corsair, în cantități colosale pentru că sunt foarte cerute pe front.Cât despre artilerie, am început să producem muniții la standarde NATO, care nu s-au făcut niciodată în Ucraina”, a declarat președintele ucrainean.

„Israelul este permanent în stare de război. Suntem pregătiți pentru un conflict prelungit, dar cu reducerea continuă a pierderilor omenești. Cum vedem și în Israel, este posibil să trăiești așa”, a adăugat el.

Președintele ucrainean susține că Ucraina va avea cu Statele Unite un parteneriat asemănător celui israelian, în urma căruia va beneficia de arme, tehnologii, instructaj și finanțare.

Când a fost întrebat despre o posibilă mutare a războiului pe teritoriul Rusiei, Zelenski a răspuns că „Nu… ar fi un risc prea mare… Am fi abandonați de partenerii occidentali”, scrie stirileprotv.ro.

Funeraliile fostului lider al Wagner, Evgheni Prigojin, au avut loc marți, 29 august, în cadru restrâns și într-un mare secret în cimitirul de la marginea orașului său natal, Sankt Petersburg.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`