Vladimir Putin vrea să reorienteze exporturile de gaze și petrol spre Asia: „Țările neprietenoase admit că nu se pot lipsi de resursele energetice rusești”

Vladimir Putin vrea să reorienteze exporturile de gaze și petrol spre Asia: „Țările neprietenoase admit că nu se pot lipsi de resursele energetice rusești”
Rusia a respins propunerea unei „pauze umanitare de Paște”: „Inamicul încearcă să ne distrugă complet”. Sursă foto: Hepta - Mikhail Klimentyev

Vladimir Putin a declarat că Rusia își va redirecționa vânzările de energie spre Asia. El a admis că țara sa va trebui să construiască infrastructură pentru a-și spori livrările spre est. Pe de altă parte, el a remarcat faptul că europenii susțin că vor renunța la resursele energetice rusești, deși tot ei recunosc că nu se pot lipsi de ele.

Putin vrea redirecționarea livrărilor de energie spre est

„Uimitor e că așa-numiții parteneri din țările neprietenoase recunosc ei înșiși că nu se vor putea descurca fără resursele energetice rusești, inclusiv fără gaze. Nu există un înlocuitor (pentru gaz) în Europa acum”, a declarat Putin, potrivit Reuters.

Liderul de la Kremlin a mai spus că europenii nu fac decât să crească prețurile și să destabilizeze piața vorbind despre întreruperea livrărilor de energie din Rusia.

„Țările neprietenoase recunosc ele însele că nu se pot lipsi de resursele energetice rusești”, a insistat Putin.

Rusia caută o apropiere de Asia

În contextul războiului pe care l-a declanșat în Ucraina și a sancțiunilor occidentale împotriva sa ce au urmat, Rusia încearcă să se apropie tot mai mult de Asia și mai ales de China, cel mai mare consumator de energie din lume.

În schimb, Vladimir Putin a admis că țara sa va trebui să construiască infrastructură pentru a-și crește livrările de energie în Asia.

De cealaltă parte, după ani în șir fără reacție la dependența de resursele energetice rusești, Europa se chinuie acum să scape rapid de această dependență.

Rusia furnizează aproximativ 40% din gazele naturale ale blocului comunitar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`