Vladimir Putin spune că Rusia poziționează arme nucleare în Belarus ca avertisment pentru Occident

Vladimir Putin spune că Rusia poziționează arme nucleare în Belarus ca avertisment pentru Occident
Președintele rus Vladimir Putin și șeful Statului major general din armata rusă, Valeri Gherasimov, fotografiați pe 21 decembrie 2022 la o reuniune extinsă a Ministerului rus al apărării. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Mikhail Kireev

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că desfășurarea armelor nucleare tactice în Belarus, un demers a cărui concretizare a confirmat-o în premieră, a fost menită să îi amintească Occidentului că nu îi poate administra Rusiei o înfrângere strategică, relatează Reuters.

Rusia poziționează arme nucleare în Belarus ca avertisment pentru Occident, spune Putin

Vorbind la Sankt Petersburg în cadrul celui mai important forum economic din Rusia, Vladimir Putin a spus că focoasele nucleare rusești au fost deja livrate Belarusului, dar a insistat că pentru moment nu vede niciun motiv ca țara sa să recurgă la arsenalul nuclear.

„După cum știți, am negociat cu aliatul nostru, Lukașenko, că vom muta o parte dintre aceste arme nucleare tactice pe teritoriul Belarusului – acest lucru s-a întâmplat deja”, susține președintele Rusiei.

„Primele focoase nucleare au fost livrate către teritoriul Belarusului. Însă doar primele, prima parte. Dar vom face acest lucru pe deplin până la sfârșitul verii sau până la sfârșitul anului”, a adăugat Vladimir Putin.

Este pentru prima oară când Rusia desfășoară arme nucleare în afara granițelor sale după destrămarea Uniunii Sovietice, iar inițiativa, spune Vladimir Putin, a fost menită să transmită un avertisment Occidentului în legătură cu înarmarea și sprijinirea Ucrainei.

„Este tocmai ca un element de descurajare pentru ca toți cei care se gândesc să ne producă o înfrângere strategică să nu uite de această împrejurare”, a mai spus liderul rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`