Vladimir Putin interzice The Moscow Times: „Organizație indezirabilă”. Orice legătură cu ziarul este pasibilă de urmărire penală

Vladimir Putin interzice The Moscow Times: „Organizație indezirabilă”. Orice legătură cu ziarul este pasibilă de urmărire penală
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Aleksey Babushkin

Rusia a clasificat publicația „The Moscow Times” drept „organizație indezirabilă”, interzicându-i activitățile în Rusia și expunând la urmărire penală pe oricine cooperează cu aceasta, informează The Guardian.

The Moscow Times, interzis de Vladimir Putin în Rusia

Rusia a intensificat campania presei independente și a relatărilor independente de când Rusia a lansa o ofensivă militară asupra Ucrainei în februarie 2022.

„A fost luată decizia de a declara activitățile Moscow Times, o organizație neguvernamentală străină, indezirabile pe teritoriul Federației Ruse”, a declarat biroul procurorului general al Rusiei.

Publicația ar fi urmărit „să discretizeze deciziile Federației Ruse atât în politica externă, cât și în cea internă”, se mai arată în declarație.

Moscow Times, care publică în limbile engleză și rusă și relatează despre această țară de la începutul anilor 1990, s-a mutat la Amsterdam în 2022.

Organizațiile sunt obligate să se închidă în Rusia, după clasificarea acestora ca fiind „indezirabile”. De asemenea, rușii care lucrează, finanțează sau colaborează cu acestea pot fi pasibili de urmărire penală și până la cinci ani de închisoare pentru anumite activități.

„Ne vom contiua activitatea ca de obicei: jurnalism independent. Aceasta este o crimă în Rusia lui Putin”, a declarat fondatorul Moscow Times, Derk Sauer, pe aplicația X.

Nu de mult, Vladimir Putin a declarat că Rusia este dispusă să înceteze focul și să ia parte la discuții de pace, dacă Ucraina renunță la ambițiile NATO și retrage trupele ucrainene de pe întregul teritoriu al regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia din estul și sudul Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`