Vladimir Putin avertizează NATO că va fi „în război cu Rusia” dacă îi permite Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acțiune

Vladimir Putin avertizează NATO că va fi „în război cu Rusia” dacă îi permite Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acțiune
Președintele rus Vladimir Putin și șeful Statului major general din armata rusă, Valeri Gherasimov, fotografiați pe 21 decembrie 2022 la o reuniune extinsă a Ministerului rus al apărării. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Mikhail Kireev

Președintele Vladimir Putin a avertizat NATO că a-i permite Ucrainei să folosească rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru a lovi ținte din Rusia va fi interpretată de Moscova drept o intrare directă a blocului în război, relatează CNN.

Vladimir Putin avertizează NATO că va fi „în război cu Rusia”

Afirmațiile liderului rus au venit în contextul în care diplomații occidentali par tot mai deschiși posibilității de a ridica restricțiile de utilizare a sistemelor de arme cu rază lungă de acțiune pe care le-a furnizat SUA.

„Asta va însemna că țările NATO – Statele Unite și țările europene – sunt în război cu Rusia”, a spus Vladimir Putin, joi, în cadrul unor declarații de presă.

„Și dacă este așa, atunci, ținând cont că s-a schimbat esența conflictului, vom lua decizii adecvate ca răspuns la amenințările care ne vor apărea”, a adăugat președintele Rusiei.

Ucraina face lobby pentru a i se permite să folosească rachete cu rază lungă împotriva țintelor din Rusia

Deși SUA și-a schimbat politica și a dat undă verde pentru folosirea armelor furnizate cu scopul de a efectua lovituri transfrontaliere limitate împotriva țintelor din Rusia, administrația Biden încă nu a permis atacurile cu arme cu rază mai lungă de acțiune.

Oficialii americani s-au arătat îngrijorați că a-i permite Ucrainei să lovească în profunzimea Rusiei ar putea duce la escaladarea conflictului și ar putea face-o pe Rusia să o acuze și mai tare pe SUA că ar fi parte din război.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)