Vladimir Putin, aproape de Azerbaidjan în obținerea unui acord de pace cu Armenia. Ce a declarat președintele rus: „Dacă am putea face ceva…”

Vladimir Putin, aproape de Azerbaidjan în obținerea unui acord de pace cu Armenia. Ce a declarat președintele rus: „Dacă am putea face ceva...”
Sursa Foto: Hepta/ Pavel Bednyakov / Sputnik

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că este aproape de Azerbaidjan în vederea semnării unui acord de pace cu Armenia, care reproșează Moscovei că a abandonat-o în conflictul său cu Baku. Declarația lui Putin a venit în timp ce acesta se afla în vizită în Azerbaidjan, scrie Agerpres.

Vladimir Putin, disponibil să fie alături de Azerbaidjan în obținerea unui acord de pace cu Armenia

„Dacă am putea face ceva pentru ca un acord de pace să fie semnat între Azerbaidjan şi Armenia, am fi foarte fericiţi”, a declarat Putin într-o alocuţiune comună cu omologul său azer, Ilham Aliev, după întrevederea lor.

Prim-ministerul armean, Nikol Pașinian, ar urma să fie contactat de Vladimir Putin, pentru a-i „împărtăși rezultatele discuțiilor” pe care le-a avut cu Aliev, reiese din spusele președintelui rus.

Cele două țări caucaziene s-au confruntat în mai multe războaie. Baku a cucerit, în septembrie anul trecut, enclava muntoasă Karabah în faţa separatiştilor armeni care o controlau de decenii.

La finalul întrevederii sale cu Putin, Aliev a afirmat la rândul său că securitatea în regiune depinde de cooperarea între Azerbaidjan şi Rusia.

„Noua situaţie (începând din septembrie anul trecut) deschide noi perspective pentru stabilirea unei păci durabile în Caucazul de Sud”, a continuat el.

Kremlinul a susține că vizita este ocazia ideală pentru cei doi lideri să abordeze „probleme referitoare la dezvoltarea relaţiilor de parteneriat strategic”, precum şi „probleme internaţionale şi regionale de actualitate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`