Vladimir Putin a spus că nu-și amintește ca Donald Trump să-l fi amenințat că bombardează Moscova dacă atacă Ucraina

Vladimir Putin a spus că nu-și amintește ca Donald Trump să-l fi amenințat că bombardează Moscova dacă atacă Ucraina
Sursa Foto: Hepta.ro

„Ar fi fost inutil să amenințe Rusia… dar nu-mi amintesc o astfel de discuție cu Trump”, a spus liderul rus în timpul unei conferințe de presă la summitul BRICS de la Kazan, Rusia, joi. Declarația a venit după ce Trump a spus săptămâna aceasta că, atunci când era președinte al SUA, a amenințat că îl va „bombarda” pe Putin la Moscova dacă liderul rus ar invada Ucraina, potrivit Telegraph.

Putin îl crede totuși pe Trump că vrea să pună capăt războiului

„Am spus, Vladimir, dacă vrei să ataci Ucraina, o să te lovesc atât de tare, încât nici n-o să-ți vină să crezi. O să te lovesc chiar în mijlocul Moscovei”, a spus Trump pentru Wall Street Journal fără a preciza când i-ar fi spus asta lui Putin.

„Am spus: „Suntem prieteni. Nu vreau să o fac, dar nu voi avea de ales”, a adăugat Trump. Potrivit lui Trump, Putin ar fi răspuns: „În niciun caz”.

Trump a fost înregistrat în timpul unui apel telefonic făcând afirmații similare în 2022. „Am spus: „Vladimir, dacă o faci, bombardăm Moscova””, i-a povestit fostul președinte jucătorului de golf american John Daly.

În timpul conferinței de presă, Vladimir Putin a negat, de asemenea, acuzațiile că ar vorbi în continuare în mod regulat la telefon cu Donald Trump.

„Este o prostie”, a spus el ca răspuns la o întrebare despre presupusele apeluri telefonice. „Dar când Trump spune că vrea să pună capăt războiului din Ucraina, cred că este sincer”.

Acestea sunt primele comentarii ale președintelui rus cu privire la afirmațiile făcute într-o carte de reporterul american Bob Woodward, potrivit cărora ar vorbi în mod regulat cu Trump după ce fostul președinte american a pierdut alegerile din 2020.

Donald Trump a declarat în septembrie că are o „relație foarte bună” cu Putin și că va „rezolva” războiul „foarte repede” dacă va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie din SUA.

De asemenea, Putin a refuzat să confirme sau să infirme informațiile conform cărora trupele nord-coreene se antrenează în Rusia pentru a lupta împotriva Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`