Vladimir Putin a fost șoferul personal al lui Kim Jong-un în timpul vizitei în Coreea de Nord. Liderul de la Phenian a fost plimbat cu o limuzină de lux construită în Rusia

Vladimir Putin a fost șoferul personal al lui Kim Jong-un în timpul vizitei în Coreea de Nord. Liderul de la Phenian a fost plimbat cu o limuzină de lux construită în Rusia
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Valeriy Melnikov

Președintele rus Vladimir Putin a efectuat marți și miercuri o vizită oficială în Coreea de Nord, unde s-a întâlnit cu liderul Kim Jong-un pentru a semna un acord de cooperare bilaterală militară. În cadrul vizitei, liderul rus l-a plimbat miercuri pe Kim Jong-un cu o limuzină de lux Aurus construită în Rusia.

Liderul nord-coreean a numit noile legături cu Rusia o „alianță”

În cadrul vizitei din Coreea de Nord, cei doi lideri au semnat un acord de aprofundare a cooperării militare dintre cele două state. Acest acord include un angajament de apărare reciprocă pentru a se ajuta în caz de atac, iar liderul nord-coreean a numit noile legături o „alianță”, potrivit Știrile ProTv. 

Excursia celor doi a avut loc după încheierea acordului, iar potrivit Reuters, o înregistrare video difuzată de televiziunea de stat rusă l-a arătat pe Putin fiind la volanul limuzinei negre blindate, care este mașina sa prezidențială oficială în Rusia, iar liderul de la Phenian a urcat pe scaunul pasagerului.

În cadrul imaginilor se observă mașina condusă pe un drum ce traversează un parc. Un bărbat coreean în costum, purtând mănuși albe, este văzut deschizând ușa lui Kim, apoi se grăbește să îi țină ușa lui Putin.

Putin i-a oferit automobilul de lux lui Kim Jong-un

Putin și Kim sunt apoi văzuți mergând alături și discutând pe o potecă într-o zonă împădurită, însoțiți de un bărbat, probabil un bodyguard, care îi urmează la mică distanță.

Se crede că Kim este un mare pasionat de automobile. Unul dintre consilierii lui Putin a declarat miercuri că liderul rus i-a oferit cadou lui Kim o limuzină Aurus, construită în Rusia.

Putin i-a dăruit lui Kim o primă limuzină Aurus în februarie acest an, conform declarațiilor ambelor țări, ceea ce înseamnă că Kim deține acum cel puțin două astfel de vehicule.

Aurus Senat, cu un design retro similar cu limuzina ZIL din era sovietică, este mașina oficială a președintelui rus. Putin a utilizat una dintre aceste limuzine la cea mai recentă ceremonie de inaugurare de la Kremlin, în luna mai.

Când Kim a vizitat estul Rusiei în septembrie anul trecut, Putin i-a prezentat unul dintre vehicule. Kim s-a așezat lângă Putin în mașină și părea să fie încântat de experiență.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`