Vladimir Putin a avertizat Coreea de Sud. Trimiterea de armament Kievului „ar fi o mare greșeală”

Vladimir Putin a avertizat Coreea de Sud. Trimiterea de armament Kievului „ar fi o mare greșeală”
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ramil Sitdikov

Președintele rus Vladimir Putin a lansat un avertisment către Coreea de Nord, după ce Seulul a anunțat că ia în considerare înarmarea Kievului.

Totodată, Putin a spus că trimiterea de arme letale în Ucraina ar fi „o mare greșeală”, potrivit Politico.

Vladimir Putin: Trimiterea de arme Kievului ar fi „o mare greșeală”

Reacția președintelui rus vine după ce Seulul a anunțat că ia în considerare trimiterea de arme Ucrainei ca răspuns la semnarea de către Rusia și Coreea de Nord a unui pact de apărare reciprocă.

„Dacă Coreea de Sud furnizează arme Ucrainei, răspunsul nostru nu-i va plăcea. Sper că nu o vor face, ar fi o mare greșeală”, a declarat Vladimir Putin.

La începutul săptămânii, Putin s-a folosit de prima călătorie în Coreea de Nord după mai bine de 20 de ani pentru a consolida relațiile cu Pyongyang, care a promis că va sprijini invazia Kremlinului în Ucraina.

În timp ce Putin a susținut că tratatul de apărare dintre cele două state paria a fost „de natură defensivă”, Seulul a atacat acordul, președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol numindu-l „absurd”.

Condițiile impuse de președintele rus pentru a înceta focul din Ucraina

La finalul săptămânii trecute, Vladimir Putin a declarat că Rusia este dispusă să înceteze focul și să intre în discuții de pace, dacă Ucraina va retrage complet trupele ucrainene de pe întregul teritoriu al regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporizhzhia din estul și sudul Ucrainei.

„De îndată ce declară la Kiev că sunt pregătiți pentru o astfel de decizie și încep o retragere reală a trupelor din aceste regiuni și, de asemenea, anunță oficial abandonarea planurilor lor de a adera la NATO – de partea noastră, imediat, literalmente, în același timp, minut, va urma un ordin de încetare a focului și de începere a negocierilor”, a spus el.

: „Repet, vom face acest lucru imediat. Desigur, vom garanta simultan retragerea nestingherită și în siguranță a unităților și formațiunilor ucrainene”, a adăugat președintele rus.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`